Český průmyslový design se představuje v Paříži

Prostory Velvyslanectví České republiky v Paříži, zahradu i plot u ambasády zdobí to nejlepší ze současného českého průmyslového designu. Prezentace je součástí právě probíhajícího France Design weeku.

Dvacet předních českých firem se zapojilo do Francouzsko-českého dne designu, který pořádá ambasáda společně s Asociací českého průmyslového designu (AČPD) a prezentují to nejlepší ze své produkce. Na akci se tak spojily firmy vyrábějící sklo, nábytek, vybavení interiérů, městský mobiliář nebo vířivky. Spojuje je to, že všechny využívají při vývoji svých produktů profesionální designéry a design je klíčovou přidanou hodnotou jejich produktů.

Dvacet předních českých firem prezentuje to nejlepší ze své produkce | AČPD

„Český design má dlouholetou tradici a celosvětové renomé. V dějinách světového designu znamenal řadu milníků, například kubismus nebo Světovou výstavu ’58. Dnes chceme i francouzským profesionálům v oboru ukázat, jak silný je současný český průmyslový design a průmyslové know-how. Proto představujeme dvacítku předních českých firem, které exportují své výrobky do celého světa,“ řekl k právě probíhající prezentaci velvyslanec České republiky ve Francii Michal Fleischmann.

Celý koncept prezentace produktů českého průmyslového designu připravil místopředseda AČPD David Karásek, designér a majitel společnosti mmcité.

Asociace českého průmyslového designu byla založena před třemi lety s cílem propagovat český průmyslový design nejen v Česku, ale i ve světě. „Snažíme se o to, aby český průmyslový design byl prostředkem k úspěchu naší země a stal se celosvětově uznávaným pojmem. Akce v Paříži je první takto rozsáhlou prezentací  a ukazuje, že i když jako firmy fungujeme napříč obory, kvalitní průmyslový design nás spojuje,“ dodává místopředsedkyně AČPD a majitelka společnosti USSPA Kateřina Kadlecová.

Zahradu i plot u ambasády nyní zdobí to nejlepší ze současného českého průmyslového designu | AČPD

Součástí Francouzsko-českého dne designu byla i diskuse předních designérek, kde český průmyslový design představila Lucie Koldová a za francouzskou stranu vystoupila Louise Breguet ze studia La Chance. Speciálním hostem byl pak šéfdesignér interiéru Škoda Auto a autor trofeje pro vítěze Tour de France Peter Olah.

Společnosti, které se účastní Francouzsko-českého dne designu: AMPLLA, AVETON, BOMMA, BROKIS, KLIMCHI, LASVIT, LD SEATING, MOSER, MMCITÉ, NADOP, NEBESYS, POLSTRIN, RAKO, RAVAK, RIM, RUCKL, ŠKODA AUTO, TODUS, TON, USSPA.

Redakčně upravená tisková zpráva Asociace českého průmyslového designu

• Oblasti podnikání: Design | Průmysl

Doporučujeme