Český výrobce papíru sklízí úspěch na řeckém trhu

Společnost Krpa Paper uzavírá letos čtvrtstoletí úspěšné přítomnosti na řeckém trhu. Za úspěchem stojí dlouholetá spolupráce s kvalitním místním zástupcem.

V posledních letech speciální nepromastitelné, bariérové a silikonové papíry firmy směřují v Řecku téměř výhradně do sektoru rychlého občerstvení a stravování, který patří k oporám tamního turistického sektoru.

Ilustrační fotografie

Krpa Paper patří k předním světovým výrobcům speciálních bariérových papírů určených pro styk s potravinami. Papíry KH Pack jsou vyráběny v široké škále plošných hmotností a provedení. Na řeckém trhu jsou tyto papíry téměř výhradně používány jako potravinové obaly a pro výrobu sáčků s finálním odbytem zejména v sektoru rychlého občerstvení a stravování. S ohledem na skutečnost, že Řecko je významnou turistických destinací, je objem dodávek do určité míry ovlivněn sezónností.

Řecký trh je pro Krpa Paper jedním z hlavních v Evropské unii. Společnost realizuje více než 70 % svého exportu na evropských trzích a zbývající část na trzích v Asii, Africe, Jižní Americe a Austrálii. Všechny produkty jsou certifikovány pro styk s potravinami podle platných norem pro příslušné trhy, splňují přísné hygienické a zdravotní limity, a jsou přátelské a bezpečné k životnímu prostředí.

Revoluce proti plastům. Startup Refork vyvinul rozložitelné příbory

Spolu s řeckou firmou G-Papers, která české papírny od počátku zastupuje a stojí za jejich úspěchem na řeckém trhu, se Krpa Papers již tradičně účastní v Athénách mezinárodního veletrhu Syskevasia (název znamená v překladu obal), který je příležitostí pro prezentaci produkce a setkání se zákazníky i konkurenty.

Letošní již 17. ročník veletrhu se konal v říjnu spolu s veletrhy Plastica a Chem a potvrdil svoji rostoucí úroveň. Prezentovali se na něm přední výrobci a distributoři obalových materiálů a technologií. Pro české výrobce z těchto oborů by mohl být veletrh příležitostí, jak se seznámit s trhem, poohlédnout se po partnerovi, případně představit svůj sortiment.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Athénách (Řecko). Autorky: Martina Kapounová, ekonomická diplomatka, Jitka Chromcová, ekonomická specialistka.

• Teritorium: Evropa | Řecko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme