Český výrobce pekařských a cukrářských linek slaví další úspěch v Norsku

Česká firma J4, která celosvětově dodává špičkové pekárenské a cukrářské stroje, získala další významný kontrakt v Norsku. Pro koncern Bakehuset dodá kynárnu a pece pro pekárnu v Trondheimu.

Stroje, které poputují z Předměřic nad Labem do Trondheimu, jsou určené pro velkokapacitní výrobu několika druhů pečiva na plechových formách. Zakázka má hodnotu 1 milion eur. „Na začátku září jsme začali s postupnou montáží a instalací strojů do pekárny. Lze očekávat, že se české technologie zase o něco více zaslouží o kvalitu pečiva v norských potravinových řetězcích,“ říká Key Account Manager společnosti J4 Leoš Mládek.

Ilustrační fotografie

Bakehuset je největší norský koncern propojující pekárny napříč celou zemí. Dodává pečivo do nejvýznamnějších norských retailových řetězců, jako jsou Meny, Kiwi, Joker nebo Spar. I v takto velkém měřítku si však zakládá na zachování autenticity a tradičním způsobu pečení. Snaží se tak navazovat na tradici a historii, která sahá až do poloviny 18. století.

Koncern klade důraz především na kvalitu výroby a společenskou odpovědnosti firmy. Vzhledem k vysokým nárokům je více než důležité pracovat se spolehlivými stroji, které zaměstnancům co nejvíce usnadní práci. Navázání spolupráce s J4 tak dokazuje, že české strojírenské technologie snadno zvládají naplňovat i vysoká očekávání náročných zahraničních trhů.

V případě J4, která se již od roku 1994 zabývá vývojem a výrobou pásových pecí, a rovněž také kompletních pekařských a cukrářských linek, jde o druhou významnou zakázku v Norsku. V roce 2019 si Bakehuset nechal si z Předměřic nad Labem dodat elektrickou pec pro svou pekárnu v Brumunddalu.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Oslu (Norsko). Autorka: Tereza Dejmková, stážistka.

• Teritorium: Evropa | Norsko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Potravinářský průmysl

Doporučujeme