Zdroj: CzechTrade

Exportéři se do 5. května mohou hlásit na největší tuzemské setkání s nákupčími německých firem

Ve středu 21. 6. 2023 proběhne v Plzni již 9. ročník akce Sourcing Day Tschechien. V rámci této unikátní kooperační burzy dostanou vybrané české firmy příležitost v rámci předem smluvených jednání hovořit s nákupčími velkých německých společností.

„I letos se již tradičně jedná o poptávky především z oboru strojírenství a obrábění kovů, německé firmy ale poptávají také zpracování plastů, technické textilie, díly ze skla, stavební chemii nebo například firmy z oboru IT nabízející průmyslovou automatizaci, design nebo logistiku,“ informuje ředitelka německé zahraniční kanceláře CzechTrade, Kristýna Kubíčková.

Ilustrační fotografie

Zájemci se mohou na akci přihlásit online. Vyplní dodavatelský dotazník, který je následně zaslán k evaluaci nákupčím. V dalším kroku informuje CzechTrade české firmy o tom, kolik německých firem si je vybralo pro jednání a zasílá časový harmonogram jednání. Ve Vědeckotechnickém parku v Plzni se pak všechny meetingy konají v jeden den. Česká firma se tak může během akce v průměru setkat až s 6 německými firmami.

„Velkou přidanou hodnotu vidíme především v tom, že nákupčí i dodavatel dopředu ví, s kým bude hovořit a samozřejmě díky formátu akce, kdy vše probíhá během jednoho dne, také v časové úspoře,“ dodává Kristýna Kubíčková. Posledního ročníku akce se zúčastnili nákupčí 13 německých firem a zástupci 61 českých společností.

Seznam německých firem, poptávaných výrobků a požadavků na dodavatele najdete v kalendáři akcí.

Doporučujeme