Čeští zemědělci a potravináři se představí na veletrhu v Srbsku

Na Mezinárodním zemědělském veletrhu Medjunarodni poljoprivredni sajam 2022 v Novém Sadu se budou prezentovat čeští zemědělci a potravináři.

Jedná o nejvýznamnější akci v oblasti zemědělství a potravinářství v regionu západního Balkánu. Letošní 89. ročník proběhne v tradičním termínu od 21. do 27. května 2021.

Ilustrační fotografie

Ministerstvo zemědělství, na základě trvalého zájmu českých firem z oblasti zemědělství a potravinářského průmyslu, organizuje na tomto veletrhu již popáté národní stánek České republiky. V letošním roce se v rámci národního stánku představí 18 českých společností, které nabízejí svoje výrobky či služby.

Světelný tunel nebo les ze skla. Česká svítidla září za mořem i v Arábii

Přímo na stánku budou přítomni zástupci firem: Agrico, Výzkumný ústav pícninářský, Humáty, Jihočeský chovatel, Kohimex, Kooperace Hrotovice, ProPelety, Jacobs-systems, Agramm, Kovobel, Moravoseed CZ, MP Krásno, Royal Czech Beer, Vodňanská drůbež, VUB Havlíčkův Brod, Zemědělský výzkum, World from Space a Rudolf Jelínek.

Kromě toho budou na stánku České republiky po celou dobu přítomni pracovníci Ministerstva zemědělství a také Vladimír Váňa, zemědělský diplomat akreditovaný pro Srbsko, ale také Severní Makedonii, Černou Horu a Bosnu a Hercegovinu, tak aby firmám pomohli při navazování kontaktů.

Autor: Vladimír Váňa, zemědělský diplomat, velvyslanectví ČR v Bělehradě. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

• Teritorium: Evropa | Srbsko | Zahraničí

Doporučujeme