Chcete se prosadit na zahraničních trzích? Poraďte se s experty

Najít nové kontakty a prosadit se svým zbožím či službami za hranicemi České republiky. Právě v tom pomáhá zástupcům tuzemských podniků každoroční setkání s řediteli zahraničních kanceláří agentury CzechTrade.

Tradiční Meeting Point se letos koná ve dnech 11. a 12. února v pražském hotelu Ambassador Zlatá husa na Václavském náměstí.

Ředitelé všech zahraničních zastoupení agentury z 59 zemí dorazí do Prahy, aby exportéry nasměrovali na nejvhodnější teritoria pro jejich výrobky, a doporučili jim, jaké kroky podniknout k úspěšnému průniku a působení na cizích trzích.

Meeting Point CzechTrade nabízí půlhodinová individuální jednání. Zástupci firem mohou s odborníky konzultovat vývozní plány, problémy s exportem či získat informace o aktuálních obchodních příležitostech. Zástupci jedné společnosti mohou využít až pět takových setkání.

Celosvětová síť

Rozsáhlá síť kanceláří v šesti desítkách zemí na pěti kontinentech pokrývá Evropu od Skandinávie po Balkán, východní Evropu a státy SNS, významná africká teritoria, dále asijské země, Kanadu, USA, Latinskou Ameriku i Austrálii a Nový Zéland. 

Pracovníci zahraničních kanceláří dlouhodobě působí přímo v jednotlivých teritoriích, mají bohaté zkušenosti s obchodováním v dané zemi, dobře znají specifika trhu, obchodní podmínky, zvyklosti, jazyk či kontakty.

Podnikatelům pomohou s výběrem vhodných odbytišť pro uplatnění jejich výrobku nebo služby, s nalezením obchodních partnerů, zhodnotí reálné šance na úspěch a doporučí, jak nejlépe postupovat.

Zahraniční zástupce doplní specialisté Klientského centra pro export, které je společnou aktivitou Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva zahraničních věcí a agentury CzechTrade. Firmám nabízí služby Jednotné zahraniční sítě ve více než devadesáti zemích světa.

Bližší informace o účasti v projektu Design pro konkurenceschopnost nebo o společných účastech na veletrzích financovaných z projektů NOVUMM a NOVUMM KET poskytnou odborníci na tyto projekty.

Účast na akci je zdarma, zájemci se ale musejí zaregistrovat na stránkách agentury CzechTrade. Pro upřesnění konkrétních termínů vás budou kontaktovat pracovníci CzechTrade.

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme