Zdroj: CzechTrade

Čínská preferenční politika IIT pro expatrianty prodloužena do konce roku 2027

Cizinci pracující v Číně mohou po dobu dalších čtyř let, tedy do 31. prosince 2027, využívat osvobození od daně z osmi kategorií vedlejších požitků, včetně pronájmu bydlení, nákladů na vzdělávání dětí nebo jazykové vzdělávání.

Zahraniční osoby pracující v Číně mohou nyní využívat osvobození od daně v následujících osmi kategoriích výdaje na nájemné za bydlení, výdaje na vzdělávání dětí, výdaje na jazykové vzdělávání, poplatek za stravování, poplatek za praní prádla, výdaje na přestěhování, výdaje na služební cesty a výdaje na dovolenou na doma.

Ruka držící čínský juan, ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie

Z rozšířené preferenční daňové politiky budou mít prospěch všechny zahraniční osoby pracující v Číně i společnosti, které se snaží udržet zahraniční talenty. Cizinci, kteří se potýkají s vysokými náklady na vzdělání svých dětí, a také mezinárodní školy mohou rozšíření politiky obzvláště uvítat.

Ve velkých čínských městech, jako jsou Peking nebo Šanghaj, může školné pro jedno zahraniční dítě na mezinárodní škole činit 200 000 až 350 000 juanů ročně. Zvláštní dodatečná norma odpočtu poplatků za vzdělávání dětí pro daňové rezidenty v Číně činí 1000 juanů na dítě měsíčně – to může být mnohem menší částka, než jsou skutečné výdaje cizince na vzdělávání dětí.

Nyní, s účinným vedlejším daňovým zvýhodněním, které kompenzuje vysoké náklady na vzdělávání dětí, mohou zahraniční zaměstnanci ušetřit na daních celé jmění. A to je pozitivní impuls i pro sektor mezinárodních škol v Číně.

Zpracoval kolektiv kanceláře CzechTrade Čína (Šanghaj).
Zdroj: Dezan Shira & Associates

• Teritorium: Asie | Čína | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme