Čínský mlékárenský gigant Yili zaznamenal výrazný růst zisku

Již delší dobu se dá pozorovat, že obavy z covidu-19 v Číně povzbudily zájem spotřebitelů o zdravotní benefity spojené s konzumací mléčných produktů, což se projevuje zvýšenou poptávkou.

Dokládají to i data zveřejněná hlavními čínskými producenty. Portál China Daily před časem uvedl, že mlékárenskému gigantu Yili Industrial Group Co Ltd během první půle letošního roku vzrostl čistý zisk o 42,48 % na hodnotu 822 mil. USD. Zároveň jejich tržby z e-commerce vzrostly o 21,8 %.

Společnost se pro server foodnavigator-asia.com vyjádřila, že růst poptávky byl pouze jedním z faktorů, který přispěl k tomuto výraznému růstu zisku. Firma se v první půli roku snažila vylepšovat své produkty a zaměřila se na výrobky vyšší kategorie, které mají vyšší ziskové marže.

Hlavní tři produktové kategorie pro Yili představovaly tekuté mléko, mléčný prášek a zmrzliny. Do budoucna má firma v plánu více diverzifikovat své produktové portfolio, aby byla schopná vyhovět potřebám různých skupin spotřebitelů, a investovat do výzkumu a vývoje.

Autor: Ondřej Plaček, Zemědělský diplomat velvyslanectví ČR v Pekingu. Více informacío nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

• Teritorium: Asie | Čína | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Potravinářský průmysl

Doporučujeme