ČMZRB už vystavila záruky COVID II v objemu půl miliardy Kč

Během necelých dvou dnů přijala Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB) v rámci programu COVID II 5900 žádostí o vystavení bankovní záruky za úvěry komerčních bank v objemu přibližně 19 mld. Kč.

To vše se odehrálo 2. a 3. dubna 2020. Ihned, jakmile byl příjem žádostí do COVID II uzavřen, počínaje nadcházejícím víkendem a dalších dnů, včetně velikonočních svátků, ČMZRB schválila 58 žádostí o vystavení záruky.

První podnikatelé, kteří byly schválení v COVID II, jsou ze všech odvětvích, na které se ČMZRB primárně zaměřuje. Jedná se o firmy působící jak ve strojírenství, stavebnictví, automobilovém průmyslu, textilním průmyslu, maloobchodu a velkoobchodu, tak i službách cestovního ruchu nebo jde o podniky navázané na gastronomii. Objem vystavených záruk je necelých 500 mil. Kč, což znamená, že byly zaručeny úvěry v celkové hodnotě větší než 600 mil. Kč.

Nejčastěji byly zaručovány úvěry poskytnuté Českou spořitelnou, ČSOB a Komerční bankou. V současné době do programu COVID II se již zapojilo 13 bank působící na českém trhu a s dalšími průběžně uzavíráme smlouvy o spolupráci.

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme