Zdroj: CzechTrade

CzechTrade podpoří konkurenceschopnost firem. Přispěje jim na účast na veletrzích

Agentura CzechTrade připravila pro období let 2024 až 2027 dva nové projekty, jejichž cílem je podporovat působení malých a středních podniků na zahraničních trzích, a to prostřednictvím jejich účasti na vybraných výstavách a veletrzích.

Podpora bude poskytována formou zvýhodněných služeb, v rámci projektu Nové marketingové modely veletržních účastí 2 (NOVUMM 2) půjde o částku až do výše 120 000 korun na účast na jedné akci. v rámci projektu Nové marketingové modely veletržních účastí v oblasti klíčových technologií 2 (NOVUMM2KET) to bude až 160 000 korun.

Ilustrační foto | Foto: ZÚ Phnompenh

Projekt NOVUMM 2 nabídne účast na 60 veletrzích zaměřených na prioritní obory českého průmyslu, u NOVUMM2KET to bude 60 veletrhů z oblasti klíčových technologií, součástí každé akce je navíc doprovodný program. U podobných projektů v minulosti dosáhla celková výše poskytnuté podpory téměř 94 milionů korun.

 „Projekty NOVUMM 2 a NOVUMM2KET bezprostředně navazují na úspěšné projekty realizované agenturou CzechTrade v předchozím programovém období, v jejichž rámci bylo podpořeno 1 403 účastí českých malých a středních podniků na celkem 167 zahraničních veletrzích,“ říká Martina Handrlicová, ředitelka odboru fondů EU a kreativních průmyslů s tím, že nové projekty představují rozšířené možnosti podpory a poskytovaných služeb.

První zahraniční akce proběhnou v březnu letošního roku. Realizace projektu NOVUMM 2 je zahájena veletrhem Cosmoprof Worldwide Bologna, který se koná od 21. března do 24. března. Na něj naváže veletrh Global Industrie v termínu od 25. března do 28. března v Paříži.

Inovátoři na leteckém veletrhu

Projekt NOVUMM2KET podpoří v termínu 17. – 20. 4. významnou akci AERO Friedrichshafen 2024, které se každoročně účastní okolo 15 českých firem z oboru všeobecného letectví.

O Meeting Point CzechTrade byl rekordní zájem. Přišli zástupci více než 420 firem

„Letos se uskuteční jubilejní 30. ročník leteckého veletrhu AERO Friedrichshafen 2024, jehož největším letošním tématem je udržitelnost a budoucnost aviatiky. Agentura CzechTrade zde plánuje společnou českou účast pro široké spektrum inovativních společností, které mají možnost získat podporu z projektu,“ dodává Martina Handrlicová.

Projekty jsou spolufinancovány Evropskou unií prostřednictvím Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK).

Více informací k NOVUMM 2 a NOVUMM2KET je uvedeno na webových stránkách agentury CzechTrade

Více informací k NOVUMM 2 a NOVUMM2KET je uvedeno na webových stránkách agentury CzechTrade, kde je také odkaz na přihlášení do projektů přes dotační portál AIS MPO.

• Teritorium: Česká republika
• Oblasti podnikání: Marketing, média a PR

Doporučujeme