Disraptors Summit letos nebude. Akce se odkládá na rok 2024

Měla to být největší tuzemská startupová akce. Jako každý rok, i letos se Disraptors Summit chystal přivézt koncem října do Prahy světové hvězdy startupové i investorské komunity. Akce měla tradičně vrcholit celoevropským finále startupové Ligy Mistrů.

Organizátoři ale nakonec museli letošní ročník odložit na následující rok. Důvodem jsou složitá jednání ohledně financování akce. Nejvýznamnější partner akce, Hlavní město Praha, totiž neprojedná včas (tedy před konáním akce) žádost o grant, který v předchozích letech kryl velkou část produkčních nákladů.

Vyhlášení vítězů | Disraptors Summit

Disraptors Summit měl už kompletní seznam vystupujících, mezi kterými nechyběli například Ragnar Saas (zakladatel jednoho z největších estonských startupů Pipedrive) nebo Barbara Paldus (úspěšná podnikatelka, investorka a vědkyně s českými kořeny). Dobrou zprávou je, že většina vystupujících potvrdila zájem o účast na příštích Disraptors, takže české startupové publikum si přijde na své v roce 2024.

Prodané vstupenky se vrátí

Všichni, kdo si již stihli koupit vstupenky na letošní ročník, se nemusejí bát, že by o své peníze přišli. Pořadatelé Disraptors vyplatí všem účastníkům peníze za jejich vstupenky do konce prvního říjnového týdne.

Startupy automaticky postoupí do příští soutěže

Ačkoli kontinentální finále ani regionální V4 kolo startupové soutěže se letos v Praze neuskuteční, české ani slovenské startupy o svou příležitost zazářit nepřijdou. Startupy, které poslaly přihlášku do soutěže, automaticky postupují do pitchů v rámci partnerské akce Engaged Investments, která se uskuteční 24. října, a zároveň do příštího ročníku soutěže Disraptors, ve které budou muset pouze aktualizovat své „pitch decky“, aby odrážely aktuální stav jejich rozvoje.

Redakčně upravená tisková zprávy Disraptors Summit

• Teritorium: Česká republika
• Témata: Inovace a startupy

Doporučujeme