Do Itálie zamíří doprovodná podnikatelská mise ministra zahraničních věcí ČR

Velvyslanectví ČR v Itálii společně s Generálním konzulátem ČR v Miláně a Hospodářskou komorou ČR organizuje doprovodnou podnikatelskou misi ministra zahraničních věcí ČR Tomáše Petříčka, která se bude konat dne 25. listopadu 2019 v Miláně. Tato doprovodná podnikatelská mise do Milána, kterou povede viceprezident HK ČR Bořivoj Minář, se uskuteční speciálním letadlem.



Italský region Lombardie s hlavním městem Milán je nejdůležitějším hospodářským regionem Itálie a může nabídnout českým firmám velmi zajímavé obchodní příležitosti zejména v automobilovém, civilním leteckém, chemickém, kovozpracovatelském, obranném, sklářském a keramickém, stavebním, vodohospodářském a odpadním, zdravotnickém a farmaceutickém, zemědělském a potravinářském a zpracovatelském průmyslu, vedle toho také kupříkladu v železniční a kolejové dopravě.

Bližší informace jsou k dispozici v odpovídající kapitole Mapy globálních oborových příležitostí (italie.pdf, 71 kB). Z těchto důvodů bude program podnikatelské mise zaměřen primárně na oblasti automotive, life sciences, chytrá města, kyberbezpečnost a digitalizaci.

Během mise je naplánováno ve spolupráci se Svazem podniků průmyslu a služeb města Milána ASSOLOMBARDA konání Česko-italského podnikatelského fóra s B2B v Miláně, které bude zahajovat ministr Petříček. V odpolední části se uskuteční návštěvy technologického centra a podnikatelského inkubátoru. Ve večerních hodinách bude čas věnován společenskému podniku v prostorách Generálního konzulátu a za přítomnosti ministra Petříčka a zástupců italských společností.

V případě zájmu o účast v podnikatelské misi kontaktujte Moniku Müllerovou z HK ČR na emailové adrese: mullerova1@komora.cz.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Římě (Itálie).

• Teritorium: Evropa | Itálie | Zahraničí

Doporučujeme