Do Malajsie zamíří mise dodavatelů zdravotnické techniky

Velvyslanectví ČR v Kuala Lumpur ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí ČR a Asociací výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků připravuje misi dodavatelů zdravotnických prostředků do Malajsie.

Tato sektorová mise se uskuteční ve dnech 10.–13. června 2023 a bude podpořena Ministerstvem zahraničních věcí ČR pomocí nástroje projektu na podporu ekonomické diplomacie – PROPED. Exportéři z tohoto sektoru mají příležitost se této akce zúčastnit.

Ilustrační fotografie

Sektorová mise je zaměřená na systém a potřeby malajsijského zdravotnictví a primárně určena pro firmy se zájmem o vstup na místní trh. Misi povede náměstek ministra zahraničních věcí České republiky Jiří Kozák.

Součástí programu mise je Česko-malajsijské obchodní fórum a následná B2B jednání pro české firmy. Během mise budou navštíveny vybrané nemocnice a zdravotnická zařízení s cílem představit účastníkům úroveň malajsijského zdravotnictví a umožnit zhodnocení přístrojového vybavení, a tedy i potenciálu pro budoucí dodávky. Dále velvyslanectví zajistí účastníkům jednání se zástupci podnikatelských asociací či státních institucí zodpovědných za certifikaci a licenční proces pro zdravotnické prostředky uváděné na malajsijský trh.

Exportní aliance? Staví vzorové chytré město, šíří slávu českého piva

Potenciál Malajsie vychází z vysoce rozvinutého systému zdravotní péče, kdy je poskytována ve vysoké kvalitě jak vládním, tak soukromým zdravotnickým systémem. Mnoho lékařů zná Českou republiky z dob svých studií, jelikož vystudovali medicínské obory na univerzitách v Česku. Malajsie dále těží z pozice špičkové destinaci pro zdravotní turistiku v regionu, kdy řada pacientů do Malajsie cestuje z Indonésie, Číny, Indie, Bangladéše, Japonska, Spojeného království, Filipín, Austrálie, Singapuru či Spojených států.

Z vládních statistik vyplývá, že malajsijský trh se zdravotnickým zařízením se v roce 2022 pohyboval okolo dvou miliard USD a míra jeho růstu dosahuje v průměru 7,5 % (2018 až 2022).

V případě zájmu o účast se můžete obrátit na Asociaci výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků (AVDZP) na adrese karolina.zemanova@avdzp.cz či na obchodního radu Velvyslanectví České republiky v Kuala Lumpur, které tuto misi organizačně zajišťuje (Milan_Dostal@mzv.cz).

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Kuala Lumpur (Malajsie). Autor: Milan Dostál, obchodní rada.

• Teritorium: Asie | Malajsie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Zdravotnická technika

Doporučujeme