Do tvorby motta českého předsednictví v Radě EU se můžete zapojit i vy

V druhé polovině roku 2022 se Česká republika již podruhé ujme předsednictví v Radě EU. Naše předsednictví by mělo charakterizovat motto, které bude po dobu předsednictví Českou republiku v Unii reprezentovat. Do procesu tvorby motta se můžete zapojit i vy. Své náměty můžete zasílat do 30. června 2020.

Česká republika se v druhé polovině roku 2022 již podruhé ujme předsednictví v Radě EU

Předsedající stát na půl roku do značné míry určuje agendu jednání Rady EU, a to od expertní po politickou úroveň. Česká republika tak díky předsednictví bude mít příležitost k prosazování svých zájmů v Unii, a to jak prostřednictvím stanovování agendy na pracovních jednáních, tak z pohledu volby témat neformálních jednání a pořádaných doprovodných akcí.

Během svého předsednictví bude Česká republika vystupovat jako nestranný mediátor, který bude usilovat o nalezení rozumných řešení přijatelných a přínosných pro všechny občany EU. V době českého předsednictví již bude v pokročilé fázi legislativního vyjednávání velká část návrhů současné Evropské komise, což České republice umožní zásadně ovlivňovat, jakou podobu bude mít výsledná legislativa.

Více informací o prioritách tohoto předsednictví

Formulář k odesílání vašich návrhů

• Teritorium: Česká republika | Evropa
• Témata: Podnikání v EU

Doporučujeme