Doprovodná podnikatelská mise ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely do USA

Hospodářská komora České republiky si Vás dovoluje pozvat na podnikatelskou misi, kterou organizuje při příležitosti cesty ministra průmyslu a  obchodu Jozefa Síkely do Spojených států amerických ve dnech 12. – 19. března 2023.

Mise je zaměřena především na firmy z oblasti informačních a komunikačních technologií, počítačových programů včetně gamingu a jejich vývoje, dále energetiky, leteckého průmyslu a technologií, kosmonautiky, radarových a měřících systémů.

Ilustrační fotografie

V rámci mise navštíví delegace Washington DC, hlavní město státu Texas Austin, případně Houston, a dále San Francisco Bay Area a firmy v Silicon Valley. Na programu budou rovněž podnikatelská setkání jak ve Washingtonu, tak v San Francisku, organizované ve spolupráci s naším zastupitelským úřadem a příslušenými místními institucemi. Předpokládáme rovněž setkání podnikatelské delegace s ministrem, velvyslancem a s dalšími zástupci ZÚ ČR v USA. V Austinu navštíví podnikatelská delegace dle zájmu veletrh South by Southwest, kde bude i oficiální česká expozice, a zúčastní se otevření kanceláře Czech Trade.

Cesta se uskuteční vládním vojenským speciálem. Vedoucím podnikatelské delegace bude Viceprezident HK ČR Radek Jakubský.

V případě zájmu o účast zašlete následující dokumenty:

  • vyplněnou závaznou přihlášku,
  • firemní profil v Aj (v editovatelné verzi),
  • snímek pro prezentaci,
  • scan cestovního pasu (strana s fotografií; platnost pasu min. 6 měsíců po návratu zpět do ČR,
  • scan očkovacího certifikátu proti Covid (nejméně 2 očkovací dávky),
  • foto účastníka pro připravovaný katalog firem (min. rozlišení 500 kB, 600×800 pixelů)

na e-mail talafus@komora.cz, a to nejpozději do pátku 20. ledna 2023. Vzhledem k omezené kapacitě Vám doporučujeme přihlásit se co nejdříve.

Kvůli vízové povinnosti v USA a skutečnosti, že se cesta uskuteční vládním vojenským speciálem a přistání ve Washingtonu bude na vojenské základně, není možné mít vízum typu ESTa, ale klasické americké vízum vylepené v pase, typu B1/B2, které uděluje ZÚ USA v Praze a jehož udělení je spojené rovněž s fyzickou návštěvou na ZÚ a eventuálním pohovorem. Platnost tohoto víza je dle praxe 5 – 10 let.

Jakmile od vás HK ČR obdrží závazné přihlášky, zašle vám obratem pokyny a postup k žádosti o americké vízum.

Záloha na účastnický poplatek činí 3520,- EUR / 88.000,- Kč (členové HK ČR mají slevu 10 %) za ubytování, transfery, pronájmy prostor, catering, organizace firemních jednání, organizační náklady spojené s přípravou mise a služby pracovníků HK ČR po dobu mise.

Doporučujeme