EBRD přidává Českou republiku do programu analytického pokrytí malých a středních firem

Česká republika se připojila k řadě zemí, které jsou zahrnuty do inovativního programu Evropské banky pro obnovu a rozvoj (EBRD) pro vynikající středoevropské malé a střední podniky.

V rámci tohoto programu, známého jako EBRD Research Coverage Programme, jsou bezplatně vytvářeny a poskytovány analýzy společností kótovaných na burze. Všechny analýzy jsou publikovány na stránce Listed SME, sponzorem analýz je TaiwanBusiness – EBRD Technical Cooperation Fund.

Ilustrační fotografie

První českou společností, která byla do programu zařazena, je výrobce nápojů Kofola ČeskoSlovensko, který je kótován na pražské burze. Nově zveřejněnou analytickou zprávu připravila investiční banka WOOD & Company.

Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha k tomu řekl: „Je skvělé, že se naše společnosti mohou zapojit do programu Research Coverage. Transparentnost je pro likviditu klíčová a já pevně věřím, že nabídka většího analytického pokrytí pro jednotlivé firmy bude mít pozitivní dopad na jejich likviditu. Další přidanou hodnotou je skutečnost, že analýza je k dispozici zcela zdarma každému investorovi nebo potenciálnímu investorovi do konkrétní společnosti. Zvyšuje se tak dostupnost kvalitních informací pro informovaná investiční rozhodnutí.“

Více informací naleznete v tiskové zprávě EBRD adds Czech Republic to SME equity research programme (pouze v angličtině).

Redakčně upravená tisková zpráva Burzy cenných papírů Praha

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme