Egypt by chtěl rozvolňovat pandemická opatření

V Egyptě přibývá počet denně nakažených lidí, což se přičítá tomu, že je během jednoho dne zdarma testováno 6 000 lidí. Největší denní přírůstky v počtu 1 677 případů nově nakažených byly evidovány v posledních dvou dnech a tím byly překročeny dosavadní rekordy.

Počet evidovaných případů dosáhl čísla 42 980 a počet úmrtí 1 484. Na druhé straně se vláda pokouší dodržovat dříve vyhlášený plán pozvolného uvolňování od druhé polovina června.

Zákaz nočního vycházení se nově zkracuje od 20 hodiny do 4 hodiny ranní. V červenci budou povoleny návštěvy mešit a kostelů, podle aktuální situace v jednotlivých governorátech. Obchody mají nově provozní dobu do 18 hodiny a veřejná doprava musí být ukončena do 20 hodiny. Veřejné pláže a prostranství pro shromažďování lidí jsou stále zakázány až do konce června.

Ve snaze podpořit turistický ruch, nebude Egypt vybírat žádné poplatky za víza až do konce října 2020. Egypt od 1. července obnoví provoz mezinárodního letiště v Káhiře a zároveň se otevře zahraničním turistům. Jedná se o nejméně zasažené rezorty na Sinajském poloostrově jako je Šarm aš-Šajch, Dahab, stejně jako letoviska kolem Hurgády nebo Marsa Alam na jihu Egypta. Zásadní podmínkou bude dodržování přísných hygienických opatření, což se bude týkat i v případě návštěvy světoznámých pyramid v Gíze.

Zahraniční kancelář CzechTrade v Káhiře

• Teritorium: Egypt
• Témata: Koronavirus svět

Doporučujeme