Egypt urychluje výrobu elektromobilů

Egyptská vize elektromobility

Z jednání egyptské vlády vyplynuly další kroky týkajících se nákladů na infrastrukturu spojenou s nutností vybudovat síť nabíjecích stanic pro elektromobily. Byly projednány již takové detaily, jako jsou sazby za nabíjení vozidel a návrhy míst rychlonabíjecích stanic pro distribuci. Jedná se o další rozpracování vizí egyptské vlády v tomto sektoru.
Egypt bude vyrábět elektrické miniauta ve spolupráci s egyptskou společností IMUT. Vláda potvrdila, že tyto nové automobily, přezdívané E-Motion, budou cenově dostupné, ale bude s nimi povoleno jezdit pouze v letoviscích nebo areálech. Verze miniauta určeného pro provoz v normálním městském provozu bude zveřejněna později.
Ministerstvo vojenské výroby podepsalo smlouvu s firmou Marathon International Limited o výstavbě továrny, která bude produkovat nabíjecí stanice pro elektrická vozidla a zároveň bude recyklovat baterie.
Všechna tato opatření reflektují záměry egyptské vlády vzdát se používání automobilů na spalovací motory ve veřejné dopravě a zavést elektromobily. Proto byla podepsána v minulém roce smlouva se společností Foton Motor o výrobě 2000 elektrobusů během 4 let. Rovněž již bylo podepsáno ujednání o spolupráci v tomto oboru s čínskou firmou Geely.

Zdroj: Egypt Today
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře agentury CzechTrade v Káhiře

 

• Teritorium: Egypt
• Oblasti podnikání: Automobilový průmysl

Doporučujeme