Expanze Regiojetu na maďarský železniční trh

Česká firma Regiojet, která již několik let provozuje přímé autobusové spojení mezi Prahou a Budapeští, rozšířila svoji působnost na maďarském dopravním trhu a dne 31. 7. 2020 zahájila i pravidelný provoz přímého vlakového spojení mezi českou a maďarskou metropolí.

Na rozdíl od autobusového spoje, který je veden trasou přes Bratislavu, vlakové spojení firmy Regiojet je vedeno trasou před Vídeň. V rámci provozu na maďarském území Regiojet spolupracuje s maďarskou firmou Continental Railway Solution.

Slavnostní ceremonie spojené s příjezdem prvního „žlutého“ vlaku do Budapešti se kromě majitele firmy Regiojet Radima Jančury a CEO maďarské společnosti Continental Railway Solution Andráse Szigetiho, zúčastnil i velvyslanec ČR v Maďarsku Tibor Bial, který během svého vystoupení před maďarskými novináři zmínil význam přímého dopravního spojení pro česko-maďarský obchod, stejně jako pro vzájemný turismus. 

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Budapešti (Maďarsko). Autor: Petr Michálek, ekonomický diplomat.

• Teritorium: Maďarsko
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Doprava, logistika

Doporučujeme