Kdo by chtěl najít rodinný podnik, který ztělesňuje tradici a kouzlo Zlínského kraje, asi by jen těžko hledal lepší příklad než rodinu Navrátilů. Od momentu, kdy ve Zlíně přesně před 100 lety založil zemědělec František Navrátil palírnu pro zpracování ovoce na kvalitní slivovici, pokračují jeho potomci v rodinné tradici navzdory všem dějinným zvratům.
Palírna je dodnes každou zimu k dispozici všem, kdo si sem přijdou vypálit nápoj z vlastního ovoce.
Rodina se ale nedávno rozhodla, že svůj byznys rozšíří. Vedle pálení pro domácí konzumaci zavedla před šesti lety také svou vlastní značku slivovice…
Kterak přečkala tradiční pálenice všechny režimy?
Jakou formu nabídli Navrátilovi svou slivovici zahraničím konzumentům?
Jak chystá rodinná firma oslavit sto let fungování své pálenice?