Exportmag.cz: Strojírenský veletrh v Brně se po pandemii vrátil ve velkém stylu

Hybridní autobus na vodík, skládací trenažér stíhačky, virtuální dvojčata budov. Robot, který čepuje pivo nebo ošetřuje nemocná rajčata. Digitální továrna i superrychlý obráběcí stroj. Letošní Mezinárodní strojírenský veletrh předvedl špičkové inovace a přilákal o polovinu víc návštěvníků než loni.

Nešlo to nevidět. Letošní Mezinárodní strojírenský veletrh (MSV), který se konal na brněnském výstavišti od 4. do 7. října, vrátil vrcholnou akci tuzemské byznysové sezony na výsluní. Při pandemickém útlumu se mluvilo o tom, že klasickým veletrhům už pomalu odzvonilo. Letošní „strojírák“ ale ukázal, že potkat se s obchodními partnery osobně a podívat se třeba na nejnovější obráběcí stroj přímo v akci, tomu se online konference zkrátka nevyrovná.

Ve výstavním pavilonu A byla v akci robotická linka na balení piva.

Osm pavilonů brněnského výstaviště tak pulzovalo čtyři dny všudypřítomným cvrkotem. Přišlo přes 52 tisíc návštěvníků, což bylo o 50 procent víc než loni. Své technologie předvedlo přes 1250 vystavovatelů ze 41 zemí. Poprvé například přijely podniky z Finska, partnerem veletrhu se stal francouzský region Auvergne-Rhône-Alpes…

Kolik kilometrů ujede hybridní autobus na vodík?

Co všechno dokáže umělá inteligence, která hlídá pěstování rajčat?

Jak funguje český trenažér stíhačky, na němž trénují piloti v USA či na Ukrajině?

Více čtěte zdarma v plné verzi článku na sesterském webu EXPORTMAG.CZ.

Doporučujeme