ExportMag.cz: Vodohospodářské firmy nabídly společně řešení pro rybí farmy v Chile

Podniky sdružené v exportní alianci Czech Water Alliance se představily zákazníkům v Chile. Sever této země patří k nejsušším regionům světa, ve středu a na jihu je zase množství rybích farem. Češi tam nabídli ucelená řešení od mikrofiltrace až třeba po koncentrátory kyslíku.

Jihoamerické Chile je pro dodavatele vodohospodářských řešení hodně zajímavý trh. Na jeho území leží nejsušší poušť světa Atacama a celá země v poslední době opakovaně prochází velkými suchy. Zároveň jde možná o nejvyspělejší a nejbohatší zemi kontinentu, které je přezdíváno „Anglie Jižní Ameriky“.

Takto vypadají v Chile velké rybí farmy uzpůsobené pro chov lososů

To je znát i ve vodohospodářství. Plných 99 procent populace má přístup k relativně kvalitní pitné vodě, ta je ale na poměry regionu poměrně drahá a vláda hledá cesty, jak spotřebu vzácné komodity snižovat. Po chytrých vodohospodářských technologiích je poptávka v zemědělství nebo na rybích farmách. Chile patří mezi 20 zemí planety nejvíce ohrožených nedostatkem vody.

Na konci dubna přiletěla i proto rozšířit českou přítomnost na tento trh mise českých vodohospodářských firem, tentokrát pod společnou hlavičkou uskupení Czech Water Alliance (CWA). Tato aliance spojuje 22 českých podniků z vodohospodářského odvětví.

Výhodou společné nabídky od aliance z pohledu zákazníka je to, že může pořídit kompletní řešení od A do Z. České firmy zase těží ze synergie či úspor při společné propagaci v zahraničí. „Naše produkty a služby se přirozeně doplňují. Jedna firma se specializuje na přivedení odpadní vody, další na předfiltraci, jiná na zahušťování kalů a tak dále až po finální produkt, kterým je voda pro další použití – s různou úrovní úpravy,“ říká Michael Janeček, šéf společnosti Gryf HB…

Více se o příležitostech v Chile pro vodohospodářské firmy dočtete v plné verzi článku zdarma na portálu ExportMag.cz.

• Teritorium: Amerika | Česká republika | Chile | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Voda, odpady a životní prostředí

Doporučujeme