ExportMag.cz: Výrobce nanovláken dobývá svět. Inovace má ve firemní DNA

Za dvanáct let od svého vzniku se stali špičkovými výrobci nanovláken a nanotechnologických produktů. Během epidemie covid-19 nabídli na trh světově unikátní respirátor FFP3. Většinu produktů vyváží česká firma PARDAM do zahraničí.

„Schopnost inovovat je součástí naší firemní DNA,“ říká výkonný ředitel podniku Pavel Porada. Ačkoliv je firma z Roudnice nad Labem v Česku aktivní a rozvíjí v zemi mnoho aktivit a partnerství, její produkty směřují převážně za hranice.

PARDAM NANO4FIBERS

„Na zahraniční trhy se zaměřujeme dlouhodobě. A to z podstaty oboru, který má sice v Česku hluboké kořeny, ale obchod probíhá především se světem. Aktuálně nejaktivnějšími trhy jsou pro nás Spojené státy, Itálie, Jižní Korea, Čína, Kazachstán, Německo a Španělsko,“ doplňuje Pavel Porada ze společnosti PARDAM.

Jejich unikátní produkty tedy znají v Evropě, Asii i za Atlantikem – často především díky obchodním partnerům. Právě jim prý vděčí za tak rozsáhlé portfolio exportních destinací.

Boom ve výrobě nanovláken nastal paradoxně během pandemie covid-19. Více si přečtete zdarma v plné verzi článku na portálu ExportMag.cz

• Teritorium: Česká republika
• Oblasti podnikání: Nanotechnologie

Doporučujeme