Exportní a inovační fórum poradí podnikatelům, jak využít a prodat svůj nápad

Jak exportovat nejen výrobky ale i nápady? Jak na transfer technologií, nákup a prodej licencí či patentů? Odpovědi na tyto otázky nabídne podnikatelům listopadové Exportní a inovační fórum.

Podtitul Exportního a inovačního fóra zní: „Jak chytře exportovat nápady. Chytrý vyrábí, chytřejší prodá myšlenku“. Cílem fóra je seznámit účastníky s aktuálními exportními příležitostmi pro inovativní firmy.

Akce, kterou pořádá Asociace malých a středních podniků a živnostníků (AMSP ČR) ve spolupráci s Českou exportní bankou, pojišťovnou EGAP, Úřadem průmyslového vlastnictví a státním podnikem VOP CZ, proběhne 25. listopadu v hotelu Ambassador Zlatá husa od 14 do 16 hodin. Exportní fórum bude moderovat místopředseda představenstva AMSP ČR Evžen Reitschläger.

Většinu inovací nabízejí malé a střední firmy

V prvním bloku s podtitulem „Mám nápad“ účastníci z řad podnikatelské veřejnosti zjistí, že většina inovací v současnosti vzniká v malých a středních podnicích, a také to, jaké jsou v oblasti zhodnocení inovativních technologií příležitosti (kde najít inspiraci), ale i překážky a rizika.

Podnikatele bude zajímat, kde a kdy mohou svůj nápad realizovat v praxi, či jak si poradit s vývojem a výrobou prototypu, a to například ve spolupráci se státním podnikem VOP CZ, který podává v tomto ohledu tuzemským firmám pomocnou ruku.

Součástí fóra bude i vystoupení zástupců dvou firem, které se svými inovativními nápady uspěly a prosadily se na trhu, a mohou tak inspirovat další podnikatelské subjekty.

V neposlední řadě se zástupci podniků dozvědí i to, jak svoji novinku zafinancovat s pomocí ČEB, jak se s ní prosadit na zahraničním trhu a jaká exportní pojištění jim nabízí EGAP. Diskuze bude také o patentové a další ochraně vlastnictví vašeho produktu.

Registrace na akci

Portál BusinessInfo.cz je mediálním partnerem akce

jap

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme