EY Podnikatelem roku 2022 Jihočeského kraje se stal Josef Bukovský, majitel Pekárny Srnín s.r.o.

Společnost EY s podporou hejtmana Jihočeského kraje MUDr. Martina Kuby vyhlásila vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2022 Jihočeského kraje. Vítězem se stal Josef Bukovský, majitel Pekárny Srnín.

Pekárna zaměstnává na 200 lidí, denně vyrobí a prodá více než 160 tisíc kusů pečiva a svým zákazníkům nabízí srnínskou specialitu – koblihy s českým Tuzemákem. Svůj byznys staví na tradici, lokálnosti a kvalitních výrobcích za přijatelné ceny. Obliba jeho výrobků roste nejen v České republice, ale nově expanduje také do Asie.

Zleva: Stanislav Pokorný, partner daňového oddělení EY, Josef Bukovský, majitel společnosti Pekárna Srnín s.r.o. a držitel titulu EY Podnikatel roku 2022 Jihočeského kraje a náměstek hejtmana, Tomáš Hajdušek | EY Podnikatel roku

Příběh Josefa Bukovského začal již v mládí, kdy pomáhal svým rodičům v samoobsluze, kde pozoroval jejich sílu, odhodlání vybudovat vlastní podnik, a především potěšit své zákazníky. Právě zde se zrodil jeho sen o vlastním podnikání. Po třinácti letech působení v Pekárně Srnín na pozici ekonoma se ji tak rozhodl koupit.

Nezávislou porotu zaujal jeho přístup k podnikání, kdy navazuje nejen na tradiční řemeslo a umění pekařů, ale snaží se budovat také inovativní firmu. Výroba, expedice i přeprava jsou plně digitalizovány a rozvoz produktů zajišťují vozy na CNG s minimálním dopadem na životní prostředí. Do budoucna se chce Josef Bukovský zaměřit na pečení čistě za pomoci obnovitelných energií, přičemž prioritou pro něj zůstává kvalita použitých surovin a dodržování staročeských receptů.

„Je to pro mě pocta a uznání za veškerou práci. Jsem velmi překvapený a těší mě, že jsem se mohl zúčastnit soutěže EY Podnikatel roku. Musím na dálku poděkovat samozřejmě celému týmu a zaměstnancům naší společnosti, kterým toto ocenění také patří,“ řekl, Josef Bukovský, majitel Pekárny Srnín s.r.o.

Josef Bukovský, majitel společnosti Pekárna Srnín s.r.o. a držitel titulu EY Podnikatel roku 2022 Jihočeského kraje | EY Podnikatel roku

„Josef Bukovský propojuje tradiční řemeslo s moderními technologiemi a nezapomíná při tom ani na udržitelnost svého podnikání. Své výrobky peče z mouky umleté ve mlýně poháněném vodní elektrárnou,“ uvedla Martina Kneiflová, vedoucí partnerka EY v České republice.

„Vysoká míra inflace a cen energií, válka na Ukrajině, covid-19. Události poslední doby, které zasáhly každého z nás. Zvlášť podnikatele. Přizpůsobit se dnešní turbulentní době, dávat lidem práci, zajistit jim každý měsíc výplatu, obstát v obrovské konkurenci a být stále o krok napřed. Neustále vymýšlet nové projekty, uvádět je do praxe a vlastně nikdy si pořádně neodpočinout. To si zaslouží obrovské poděkování. Jsem opravdu rád, že mohu prostřednictvím soutěže EY Podnikatel roku vyjádřit lidem, kteří táhnou náš region kupředu, své uznání,“ řekl hejtman Jihočeského kraje MUDr. Martin Kuba.

V Jihočeském kraji byl letos vyhlášen regionální vítěz počtvrté. Výsledky národního finále a jméno vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2022 České republiky budou vyhlášeny 28. února 2023. Vítěz z České republiky se následně zúčastní celosvětového finále a bude bojovat spolu s ostatními národními vítězi z padesáti čtyř zemí světa o titul EY Světový podnikatel roku.

Redakčně upravená tisková zpráva soutěže EY Podnikatel roku

Doporučujeme