EY Podnikatelem roku 2022 Plzeňského kraje se stal Marcel Klaus, výrobce atypických dřevěných palet a obalů

Titul EY Podnikatel roku 2022 Plzeňského kraje putuje do rukou Marcela Klause, majitele společnosti KLAUS Timber a.s. Ta každoročně vyrobí na 7 milionů palet a dřevěných obalů, jež putují do celého světa.

Marcel Klaus patří se svým příběhem k typickým podnikatelům, kteří svůj byznys založili tzv. úplně od píky. Nezávislou porotu zaujal jeho přístup nejen k byznysu, kdy se mu 25 let daří vlastní společnost KLAUS Timber neustále rozšiřovat a technologicky přibližovat nejmodernějším výrobním standardům, ale i ke kultivaci okolí, kde podniká a žije. Zaměstnává na 400 lidí a dosahuje tržeb blížících se dvěma miliardám korun.

Zleva: Helena Sladkovská, Ředitelka soutěže EY Podnikatel roku, Marcel Klaus, majitel společnosti KLAUS Timber a.s. a držitel titulu EY Podnikatel roku 2022 Plzeňského kraje, Rudolf Špoták, hejtman Plzeňského kraje | EY Podnikatel roku

Spolu se svou ženou prostřednictvím vlastní Nadace Lenky a Marcela Klausových se snaží o rozvoj Kladrubců i přilehlého města Nepomuk celou řadou aktivit. Do budoucna se chce zaměřit na lepší zpracování výrobního odpadu a dosáhnout na produkci 10 milionů palet ročně.

„Moc nás těší, že jsme cenu získali zde v Plzeňském kraji, kde se kandidát na titul EY Podnikatel roku nenajde každoročně. A o to větší radost máme, že ocenění přichází v době našeho dvacátého pátého výročí založení firmy, vnímáme to i jako závazek do budoucna,“ řekl Marcel Klaus, majitel společnosti KLAUS Timber a.s.

„Marcel Klaus klade při svém podnikání velký důraz na udržitelnost a snaží se pozitivně ovlivňovat své zaměstnance a zákazníky. Vybudoval retenční nádrž pro využití dešťové vody a na střechách výrobních hal a skladů instaluje fotovoltaiku. Věřím, že jeho přístup bude inspirací pro ostatní,“ uvedla Martina Kneiflová, vedoucí partnerka EY v České republice.

Ilustrační fotografie

„Uvědomujeme si, že naše regiony mají ve vás ohromný potenciál. Díky vám, úspěšným podnikatelům – těm takříkajíc s tahem na branku, ale i díky malým a velkým firmám a živnostníkům, kteří přicházíte s inovativními řešeními a dáváte práci tady žijícím lidem, patří Plzeňský kraj k nejvýkonnějším regionům v zemi. Přeji vítězi a všem zúčastněným této soutěže mnoho sil a invence v podnikání a také mnoho dobrých nápadů pro zlepšování chodu vašich firem,“ řekl hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

V Plzeňském kraji byl letos vyhlášen regionální vítěz již počtvrté. Výsledky národního finále a jméno vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2022 České republiky budou vyhlášeny 28. února 2023. Vítěz z České republiky se následně zúčastní celosvětového finále a bude bojovat spolu s ostatními národními vítězi z padesáti čtyř zemí světa o titul EY Světový podnikatel roku.

Redakčně upravená tisková zpráva soutěže EY Podnikatel roku

• Oblasti podnikání: Dřevařský a dřevozpracující

Doporučujeme