EY Podnikateli roku 2022 se v Kraji Vysočina stali Simona a Tomáš Vojtěchovi ze společnosti Flexipal a.s.

Společnost EY za podpory hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka vyhlásila vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2022 Kraje Vysočina. Prestižní ocenění tentokrát putuje do rukou Tomáše a Simony Vojtěchových.

Ti stojí v čele firmy zaměřené nejen na výrobu, prodej a servis palet, ale také na jejich třídění, recyklaci, odkup a likvidaci. Vedle České republiky působí také na Slovensku, v Polsku a Maďarsku, v síti jejich poboček působí na 200 zaměstnanců a dosahují miliardového obratu ročně.

Zleva: Vítězslav Schrek, hejtman Kraje Vysočina, Simona a Tomáš Vojtěchovi, majitelé společnosti Flexipal a.s. a držitelé titulu EY Podnikatel roku 2022 Kraje Vysočina, Petra Přibylová, partnerka v auditovém oddělení společnosti EY | EY Podnikatel roku

Nezávislou porotu v čele s loňským držitelem titulu EY Podnikatel roku Tomášem Čuprem oslovilo jejich zaměření na inovace, robotizaci i automatizaci procesů a zapojení řešení využívající prvky umělé inteligence do výroby. Zároveň ocenila jejich přístup k pomoci druhým – díky vlastním úspěchům na poli byznysu pravidelně podporují řadu projektů, organizací a cílenou podporu směřují potřebným rodinám a dětem ve svém regionu.

„Oba bychom chtěli velmi poděkovat za ocenění EY Podnikatel roku Kraje Vysočina. Jsme pyšní a hrdí, neboť je to pro nás známka toho, že způsob, jakým řídíme společnost a kam ji chceme směřovat je ten správný,“ uvedli Simona a Tomáš Vojtěchovi, majitelé společnosti Flexipal a.s.

„Není bez zajímavosti, že manželé Vojtěchovi jsou letos už druhým regionálním vítězem soutěže EY Podnikatel roku, který působí v oblasti zpracování dřeva, konkrétně palet. Věřím, že získání titulu pro ně bude impulsem k dalšímu rozvoji jejich podnikání a přeji jim na této cestě hodně štěstí,“ dodala k letošnímu poslednímu regionálnímu klání Martina Kneiflová, vedoucí partnerka EY v České republice.

Simona a Tomáš Vojtěchovi, majitelé společnosti Flexipal a.s. a držitelé titulu EY Podnikatel roku 2022 Kraje Vysočina | EY Podnikatel roku

„U všech nominovaných regionálních podnikatelů oceňuji jejich odhodlání, pracovitost, odvahu ke spuštění nových projektů i cit pro výběr skvělých týmů spolupracovníků. Dlouhodobě podporujeme rozvoj podnikatelů prostřednictvím našeho Fondu Vysočina a jsem hrdý, že zde máme mnoho výjimečných a inspirativních osobností, které úspěšně reprezentují náš kraj po celém světě,“ uvedl Vítězslav Schrek, hejtman Kraje Vysočina.

Ačkoliv byl v tomto kraji EY Podnikatel roku letos vyhlášen teprve pošesté v celé historii soutěže, může se tento region pyšnit celonárodním vítězem, kterým se v roce 2017 stal Lubomír Stoklásek, majitel AGROSTROJ Pelhřimov, a.s.

Výsledky národního finále a jméno vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2022 České republiky budou vyhlášeny 28. února 2023. Vítěz z České republiky se následně zúčastní celosvětového finále a bude bojovat spolu s ostatními národními vítězi z padesáti čtyř zemí světa o titul EY Světový podnikatel roku.

Redakčně upravená tisková zpráva soutěže EY Podnikatel roku

• Teritorium: Česká republika | Vysočina kraj

Doporučujeme