Firmy z Česka se účastnily obranného veletrhu FEINDEF ve Španělsku

Ve dnech od 17. do 19. května 2023 se v Madridu uskutečnil veletrh FEINDEF (Feria Internacional de Defensa y Seguridad), jehož hlavním tématem byla mezinárodní bezpečnost a obrana.

Letošní třetí ročník si kladl za cíl podpořit mezinárodní spolupráci v rámci obranného sektoru a rozvinout aktivity zahraničních firem na španělském trhu.

Ilustrační fotografie

Španělsko se již dlouhodobě zaměřuje na posílení obranného průmyslu a právě tato akce byla příležitostí k oživení spolupráce se zahraničními podniky operujícími v obranném a bezpečnostním sektoru. Kromě firem se na veletrhu sešla řada oficiálních zahraničních delegací, složených primárně z vedoucích představitelů národních ozbrojených sil.

Českou delegaci vedla ředitelka Odboru průmyslové spolupráce Ministerstva obrany Radka Konderlová, která také vedla bilaterální jednání se španělskými kolegy, setkala se se zástupci významných španělských a mezinárodních firem a navštívila český stánek.

ExportMag.cz: Španělsko chce vyslat vlastní raketu do vesmíru

Česká republika byla na veletrhu zastoupena těmito firmami – Asphericon, AVEC CHEM, Dependable Solutions, ERA, Eurolamp, Explosia, STV Technology, VRGINEERS a ŽĎAS, které tak měly unikátní příležitost představit svou činnost a vizi, získat nové obchodní kontakty a rozvinout obchodní vztahy či zahájit případná jednání s potenciálními partnery. Účast firem na veletrhu zajišťovala kancelář CzechTrade v Madridu.

Ředitelka Radka Konderlová podepsala Memorandrum o porozumění mezi Ministerstvem obrany ČR a Španělska ohledně spolupráce v oblasti obranného materiálu, vyzbrojování a obranného průmyslu.

České velvyslanectví připravilo dne 18. května projekt ekonomické diplomacie, který spočíval v prezentaci českých firem pro zástupce španělských ozbrojených složek a spolupracujících subjektů na rezidenci velvyslance.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Madridu (Španělsko).

• Teritorium: Evropa | Španělsko | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Obranný průmysl

Doporučujeme