Fórum na podporu investic do soukromého sektoru v Angole

Historicky první business fórum EU-Angola s cílem podpořit investice soukromého sektoru v Angole se bude konat 24. března 2022 v Bruselu a bude možnost se jej účastnit jak fyzicky, tak i online.

Tato událost zahájí řadu veřejno-soukromých dialogů o hospodářských reformách Angoly s cílem podpořit investice soukromého sektoru v zemi.

Ilustrační fotografie

Fórum je organizováno EU ve spolupráci s angolskými orgány a soukromým sektorem a zaměří se na investiční příležitosti v Angole v zemědělství/rybolovu, energetice, digitalizaci, zpracovatelském průmyslu, infrastruktuře, obchodu a otevře i otázku přístupu k financování. Očekává se představení nejen příležitostí, ale i diskuze nad výzvami a jejich možným řešením.

K největším příležitostem v Africe patří lusofonní státy

Součástí programu budou tematické panely zaměřené na jednotlivé sektory a průřezová témata, jako jsou obchodní a investiční vyjednání Angoly s Evropskou unií a přístup k financím. Zvláštní pozornost bude věnována finančním institucím, které budou moci přiblížit svůj systém záruk a finanční balíčky pro investory.

Kromě toho bude příležitost pro podniky, investory, asociace, vládní představitele a úředníky EU se setkat fyzicky či prostřednictvím virtuálních platforem v rámci B2B a B2G.

Registrace na fórum a více informací je možné nalézt na webových stránkách EU-Angola Business Forum.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Pretorii (Jihoafrická republika).

• Teritorium: Afrika | Angola | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Investice | Investiční celky

Doporučujeme