Zdroj: CzechTrade

Francouzská vláda zakáže jednorázové elektronické cigarety

Francie hodlá, v rámci příprav nového národního plánu proti kouření, zakázat jednorázové elektronické cigarety. Záměr oznámila předsedkyně vlády Elisabeth Borne.

Francouzská vláda připravuje nový národní plán boje proti kouření. Představený bude po dokončení vládního rozpočtu na rok 2024 a bude znamenat zákaz jednorázových elektronických cigaret.

Ilustrační fotografie

Francouzská premiérka Elisabeth Borne oznámila zákaz jednorázových elektronických cigaret, které umožňují vapovat s hladinou nikotinu mezi 0 až 20 mg/ml, což podle premiérky znamená, že si mladí zvykají na kouření a přesouvají se tak ke klasickým nikotinovým cigaretám.

Bývalý ministr zdravotnictví François Braun téma otevřel již v květnu, jelikož problém se netýká pouze zdraví, ale i životního prostředí. Jednorázové elektronické cigarety jsou vyráběny z plastu a obsahují nerecyklovatelnou lithiovou baterii. 

Pro tento rok zvýšila vláda daň z tabáku. V dalším roce by k opětovnému zvýšení dojít nemělo. Elisabeth Borne zmiňuje, že v rámci tématu spotřeby tabáku je vláda i nadále ostražitá. Tabák je totiž příčinou 75 000 úmrtí ročně.

Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Francie.
Zdroj: francetvinfo.fr

• Teritorium: Evropa | Francie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Služby | Zdravotní a sociální služby

Doporučujeme