GoodAccess – do třetice všeho dobrého

Cloudová VPN do každé rodiny! A když ne rodiny, tak do každé firmy. Aneb GoodAccess míří do světa. A jak to tak už bývá, každá expanze potřebuje své finanční zdroje.

A hledejte zdroje ve světě, kde zuří válka, akciové trhy padají a neustále se mluví o finančních krizích a bublinách. I přesto se to týmu kolem Michala Čížka (CEO GoodAccess), Pavlovi Kováčovi (manažer programu Platinn) a konzultantovi ze sítě mentorů Platinn povedlo.

Firma GoodAccess | ICUK

O firmě GoodAccess Inovační centrum Ústeckého kraje (ICUK) již několikrát psalo. Firmě se daří naplňovat to, jak obecně startupy vnímáme – rychlý růst, velké ambice, jednání s investory a skvělý a neotřelý produkt. A pro rychlou expanzi do světa potřebovalo GoodAccess najít finanční zdroje. A právě s tím pomohl program Platinn od Inovačního centra Ústeckého kraje a jeho poslední třetí fáze.

A protože pro třetí fázi programu Platinn měl Michal Čížek jasno (najít daný zdroj financování pro expanzi), zvolil si tak pro konzultace experta z finančního světa, Miloše Nekolu. A právě spolu dokázali po několika odmítnutích přesvědčit banky, že spolupráce s nimi se jim vyplatí.

„Bylo velmi obtížné komunikovat bankám náš záměr s růstovým potenciálem v této nejisté době. Jsem však přesvědčen, že se podařilo společným úsilím přesvědčit banku o garantovaných výnosech a připravit pro nás řešení, které odpovídá našim potřebám a pomůže nám k expanzi především do USA. Ve světě je běžné, že se kombinuje investice společně s bankovním financováním. V ČR na to banky nemají připravený produkt, proto tento krok byl a je z tuzemského pohledu velmi netradiční,“ říká Michal Čížek a dodává: „bez konzultací s mentorem z Platinnu bychom neměli potřebné zkušenosti a nejspíš bychom se v celém procesu zasekli. Velké díky patří právě Pavlovi Kováčovi z ICUKu, který nám doporučil experta právě z oboru.“

Ústecký startup GoodAccess vybojoval na Ynovate festivalu v Liberci divokou kartu do národního finále soutěže startupů Startup World Cup

„Kluci z GoodAccess jsou skvělí. Jedna věc je dostat se do třetí fáze mentorského programu – to značí, že chcete nejen na firmě, ale i na sobě makat. Druhá věc je dokázat přesvědčit banky o této formě spolupráce a přitom vytvořit během jednání velmi přátelskou a přesto profesionální atmosféru,“ komentuje úspěch GoodAccess Pavel Kováč.

Zdroj: Inovační centrum Ústeckého kraje

• Teritorium: Česká republika | Ústecký kraj
• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme