Zdroj: CzechTrade

Honduras plánuje významně posílit zdravotní systém

Honduraské ministerstvo zdravotnictví spustí výběrové řízení na výstavbu tří nových nemocnic, aby posílilo sektor veřejného zdravotnictví. Nemocnice budou umístěny v Tegucigalpě, San Pedro Sula a na ostrově Roatan.

Honduraské ministerstvo zdravotnictví na začátku října oznámilo zahájení výběrového řízení na výstavbu tří nemocnic. Tohoto kroku bylo dosaženo poté, co Meziamerická rozvojová banka (IDB) schválila půjčku na 150 milionů amerických dolarů k posílení veřejného zdravotního sektoru.

Ilustrační fotografie

Opatření se zaměřují na traumatologickou nemocnici v Tegucigalpě, nemocnici v San Pedro Sula a nemocnici na ostrově Roatan.

Výběrové řízení bude řídit samotná IDB, aby byla zajištěna kvalita a transparentnost. Nákup pozemku pro výstavbu v Tegucigalpě bude ministerstvo zdravotnictví financovat z vlastních prostředků, pozemek v San Pedro Sula již vlastní a nachází se na rohu nemocnice Catarino Rivas.

ExportMag.cz: Jihoameričané jsou posedlí krásou. Investují do ní navzdory krizi

Plánované nemocnice v Tegucigalpě a San Pedro Sula budou mít kapacitu 125 až 140 lůžek a budou vybaveny z prostředků od IDB. Opatření posílí zdravotní infrastrukturu v zemi a zlepší dostupnost a kvalitu zdravotní péče.

Honduras má 29 nemocnic, tyto nové investice představují významný krok směrem ke zlepšení veřejného zdravotního systému.

Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Střední Amerika a Karibik.
Zdroj: BNamericas

• Teritorium: Amerika | Honduras | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Zdravotnická technika

Doporučujeme