Hongkong spustil virtuální jarní veletrh

Jihoasijské obchodní centrum se tak snaží reagovat na problémy, které má výstavnictví kvůli pandemii koronaviru. Jako další stimul naplánoval Hongkong také příspěvek v přepočtu až 32 tisíc korun pro zahraniční vystavovatele, kteří v horizontu jednoho roku přijedou na budoucí veletrhy.

Kvůli pandemii covid-19 odložila Hongkongská rada pro rozvoj obchodu (HKTDC) osm jarních veletrhů, které byly původně plánovány na duben. Novým termínem je 25. – 28. červenec.

Vedle toho poprvé v historii přichází HKTDC s alternativou virtuálního veletrhu Spring Virtual Expo, který se koná od 1. do 30. dubna a nabízí zahraničním firmám pohodlný způsob nákupu během tradiční jarní obchodní sezóny. Tento online veletrh se zaměřuje na několik hlavních oblastí: technologie (osvětlení a elektronika), dárkové předměty a domácí potřeby, životní styl, móda a krása. Tyto obory jsou dále rozděleny do 33 produktových kategorií.

Prohlídka i nákup zboží přes obrazovku počítače

Zahraniční odběratelé získají možnost výběru produktů prostřednictvím různých online nástrojů. Webová stránka Spring Virtual Expo funguje velmi intuitivně a snadno propojí odpovídající vystavovatele a nákupčí na několik kliknutí. „České a slovenské firmy si díky této speciální nabídce mohou zajistit nákup zboží pro další sezónu i navzdory situaci, kdy hojně navštěvované jarní veletrhy v Hongkongu, kam ročně cestuje mnoho obchodních firem z obou zemí, musely být přesunuty na pozdější termíny,“ říká k tomu ředitelka pražského zastoupení HKTDC pro ČR a SR Pavlína Drahokoupilová.

Vedle online veletrhu HKTDC nabízí takzvané O2O balíčky propojující online nástroje s fyzickými „offline“ možnostmi, jako je například Showcase Display + Online Promotion Package. Kombinace fyzické přítomnosti produktů na veletrhu (v rámci unikátní expozice) a jejich online propagace by měla napomoci k oslovení nových zákazníků. HKTDC bude poskytovat také rozšířenou službu vyhledání vhodných obchodních partnerů na míru, a to včetně zprostředkování videokonferenčních hovorů.

Už na červencový veletrh lze získat motivační příspěvek

Vláda zároveň oznámila, že přispěje až 10 tisící hongkongskými dolary (to je asi 32 tisíc korun) všem zahraničním vystavovatelům, kteří se zúčastní mezinárodních veletrhů v Hongkongu od nynějška do jednoho roku.

Opatření tak platí samozřejmě i pro červencový veletrh, který bude výběrem toho nejlepšího z přesunutých dubnových veletrhů. Otevírají se tak příležitosti pro české a slovenské exportéry v oblastech potravinářství, vinařství, ICT, osvětlení, hraček i dalších oborů.

Redakčně upravená tisková zpráva HKTDC

• Teritorium: Asie | Česká republika | Hongkong | Zahraničí

Doporučujeme