Indii máme v obranném průmyslu co nabídnout

Ve dnech 20. až 24. února 2019 proběhl v jihoindickém Bengalúru největší letecký veletrh AERO INDIA, který se koná ve dvouletých intervalech.



Prezentace letecké techniky z celého světa se konají na místním vojenském letišti, veletrh se letos uskutečnil již pošestnácté. A právě zde hodlají české podniky vybudovat průmyslový klastr s výrobními a vývojovými kapacitami v podnikatelské průmyslové zóně Aero Space Park. Bude to vhodný prostor pro české výrobce a exportéry letecké techniky z hlediska vstupu na indický trh a další expanze. 

Agentura CzechTrade spojila své síly s Velvyslanectvím ČR v Dillí a společně vybudovaly Český pavilon. CzechTrade přivedl na veletrh firmy ELDIS Pardubice a První brněnská strojírna Velká Bíteš, které na tomto trhu už působí. Dalším účastníkem byla firma THT Ostrava CZ, jejíž dlouhodobá spolupráce s agenturou CzechTrade a indickým partnerem v oblasti dodávek teflonových hadic pro leteckou techniku začíná přinášet první konkrétní výsledky. Pro české firmy byly připraveny i doprovodné akce, včetně tiskové konference v Českém pavilonu s prezentací českého leteckého průmyslu a profilů vystavovatelů za účasti předních indických firem.

Převzato z časopisu Export a podnikání, přílohy týdeníku Euro a měsíčníku Profit, vycházející ve spolupráci s agenturou CzechTrade a Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Autor článku: Ivan Kameník, Bengalúr.
Rubrika časopisu na euro.cz

• Teritorium: Asie | Indie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Obranný průmysl | Služby

Doporučujeme