Jak uspět na zahraničních trzích? Poradí konference Road2expo. První hostí Brno

Nejen pro firmy, které chtějí vyvážet do Japonska a zemí Indo-Pacifiku a prosadit se na tamních trzích, je určena krajská konference Road2expo, zaměřená na exportní a byznysové příležitosti pro české podniky.

Konference proběhne v kongresovém centru (Hlinky 487/35) v areálu brněnského výstaviště v novém termínu na podzim roku 2024, přesný termín bude včas zveřejněn. Akce patří do seriálu krajských konferencí, jež jsou součástí doprovodného programu české účasti na světové výstavě EXPO 2025.

Brněnské výstaviště | Zdroj: BVV

„Naše krajské konference se zaměřují na konkrétní potřeby a výzvy podniků působících v různých regionech. Každá poskytuje prostor pro interaktivní odborné diskuze a networking, který umožní firmám vzájemně sdílet své zkušenosti a navzájem se inspirovat,“ popisuje ředitelka komunikace české účasti na EXPO 2025 v Ósace Jana Kohoutová.

Cílem pořadatelů je vytvořit platformu pro vzájemnou podporu a budování síťových #road2expo vztahů. Jinými slovy: získat partnery pro českou účast na EXPO 2025 a zároveň zvyšovat povědomí o exportních příležitostech pro tuzemské firmy a posilovat jejich pozici na zahraničních trzích. Další akce by měly proběhnout letos na podzim v Liberci a Ostravě a v únoru 2025 v Praze.

Pavilon pro Expo se představil ve virtuální realitě. Maskotem bude exponaut René

„Export se stal jedním z klíčových prvků úspěšného podnikání ve 21. století. S rostoucí globalizací a rychlým pokrokem technologií se otevírají nové příležitosti, ale zároveň se zvyšuje i konkurence. Aby firmy udržely konkurenceschopnost a dosáhly svého plného potenciálu, je potřeba neustále zdokonalovat své strategie a přístupy k zahraničnímu obchodu,“ doplňuje Jana Kohoutová.

Zástupci byznysu dostanou šanci právě na zmíněných akcích.  Krajské konference road2expo jsou součástí doprovodného programu české účasti na světové výstavě EXPO 2025 a organizuje je Kancelář generálního komisaře ve spolupráci s mediálním domem CNC a titulem e15.

Co čeká účastníky brněnské konference?

Od zástupců úspěšných firem a odborné veřejnosti se zde primárně dozvědí důležité informace. Základní vstupné činí 3490 korun, pro členy partnerských institucí je sleva 25 procent a dočkáte se i množstevních slev (například při zakoupení tří vstupenek ušetříte deset procent).

Podrobný program konference #road2expo v Brně

První dopolední blok konference se bude věnovat exportu a jeho vlivu na českou ekonomiku a celkovému významu mezinárodního obchodu. Vystoupí v něm mimo jiné ředitel Svazu průmyslu a dopravy České republiky Lukáš Martin a Stanislav Martinec, majitel a ředitel firmy KOMA Modular. Součástí bude i panelová diskuze za účasti odborníků.

Druhý blok představí firmám exportní příležitosti v Japonsku a Indo-Pacifiku včetně navazování obchodních vztahů a vyjednávání v různých kulturách jednotlivých zemí v oblasti.

Blok číslo 3 má název „Financování a řízení rizik mezinárodní expanze“ a vystoupí zde například místopředseda představenstva Exportní garanční a pojišťovací společnosti EGAP Marek Dlouhý.

red

Doporučujeme