Japonsko navzdory rekordním počtům nakažených nezpřísní režim na hranicích

I když bylo poprvé od začátku pandemie zaznamenáno více než 200 tisíc nakažených za jediný den, změny v podmínkách pro vstup cizinců do země japonská vláda neplánuje.

Letní covidová vlna dorazila i do Japonska, a pro ostrovní zemi navíc se zatím nepoznanou razancí. Masivní růst nakažených po několika relativně klidných měsících zasáhl celou zemi a vedle náporu na zdravotnická zařízení přináší především komplikace ve veřejné dopravě.

Ilustrační fotografie

JR Kjúšú, operátor drah na jihovýchodě Japonska, například musel výrazně omezit počet vypravených expresů a počet spojů snižuje i řada autobusových dopravců po celé zemi, a to včetně Tokia.

Zavádění jakýchkoliv opatření v reakci na již sedmou covidovou vlnu však prozatím vláda neplánuje a zdá se, že vzhledem k nižší závažnosti současné varianty oproti předchozím mutacím viru se celou situaci chystá přečkat bez restrikcí.

Jak se na českém sklářství podepsala pandemie?

Tento postoj se týká i pravidel pro vstup do země, který v současnosti umožnuje vstoupit do země nejen cestujícím za účelem byznysu, ale i účastníkům organizovaných skupinových zájezdů. S ohledem na rekordní počty nakažených však současně nelze v dohledné době uvažovat jakékoliv další rozvolnění režimu na hranicích. Běžní turisté, kteří by zemi rádi navštívili mimo organizované zájezdy, si tak na svoji cestu počkají.

Pro klienty ZK CzechTrade Japonsko pak situace znamená, že je nadále nutné před svou obchodní cestou zažádat o víza na japonské ambasádě. Pro případnou pomoc s dokumenty nutnými pro žádost se neváhejte obrátit na tokijskou kancelář CzechTradu.

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře agentur CzechTrade a CzechInvest Japonsko.
Zdroj: Nikkei Asia Review

• Teritorium: Asie | Japonsko | Zahraničí

Doporučujeme