Jednání o obchodních příležitostech v Namibii

Za přispění zástupců Ministerstva průmyslu a obchodu a Česko-slovensko-namibijsko-botswanské komory bylo dne 25. listopadu 2019 uspořádáno přijetí představitelů namibijského velvyslanectví z Berlína. Událost cílila na obchodní příležitosti v Namibii.



Hlavní bodem jednání bylo představení nové obchodní radové v Berlíně, Lucii Radovanovic, kterou doprovázela obchodní asistentka Muthoni Njeru. Dalšími body byly informace o možných formách podpory českým podnikatelům ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, velvyslanectví Namibijské republiky a Česko-slovensko-namibijsko-botswanské komory.

Jednání se rovněž dotklo příprav dalších B2B seminářů, které by se měly konat v příštím roce v prostorách Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Oborové zaměření by se mělo týkat především zavlažovacích technik, odpadního průmyslu a infrastruktury. Za Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR vedl jednání vedoucí oddělení Afriky, Asie a Austrálie, Petr Kulovaný.

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje akce tohoto typu zaměřené na tematiku exportu do 3. zemí mimo EU. Tato strategie odpovídá snaze o diverzifikaci českého zahraničních obchodu.

• Teritorium: Afrika | Namibie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme