Zdroj: CzechTrade

Kalifornie získala finance na podporu vodíkových technologií

Americký stát Kalifornie získala od Ministerstva energetiky 1,2 miliardy dolarů na vodíkové technologie. Plánované vodíkové projekty vygenerují téměř tři miliardy dolarů ročně v úsporách nákladů na zdravotní péči.

Dále se očekává, že projekty vytvoří více než 220 000 nových pracovních míst. Tato podpora v širším kontextu přispěje k dekarbonizoci kalifornské ekonomiky.

Ilustrační fotografie

Kalifornie se stane jedním ze sedmi hubů v národní vodíkové síti H2Hubs, která má za cíl vytvořit infrastrukturu pro podporu výrobců čistého vodíku a spotřebitelů. Iniciativa dále podpoří výrobu, skladování, dodávky a konečné použití čistého vodíku.

Očekává se, že národní síť vodíkových center bude produkovat tři miliony tun vodíku ročně, čímž dosáhne téměř třetiny výrobního cíle v USA do roku 2030 a sníží emise z obtížně dekarbonizovaných průmyslových sektorů, které představují 30 % celkových emisí uhlíku v USA.

Centra přispějí ke snížení emisí oxidu uhličitého o 25 milionů tun ročně, což je množství zhruba ekvivalentní kombinovaným ročním emisím z 5,5 milionu aut na benzínový pohon. Tato iniciativa podpoří zdraví komunit a vytvoří desítky tisíc pracovních míst po celé zemi.

Zpracoval tým zahraniční kanceláře CzechTrade USA (San Francisco).
Zdroj: Ca.gov

• Témata: Ekonomika ve světě
• Oblasti podnikání: Energetika

Doporučujeme