Kolumbie: pouze dvě konsorcia předložila nabídku na výstavbu metra v Bogotě

Již je znám vítěz výběrového řízení.

O projekt výstavby první linky metra v Bogotě se v konečném řízení ucházely pouze dvě konsorcie z původních pěti. Prvním z nich bylo konsorcium Metro de Bogotá, které se skládalo z firem: FCC Concesiones de Infrastructura ze Španělska, Carso Infrastructura y Construcción z Mexika a Promotora de Desarrollo de América Latina taktéž z Mexika. Jako subdodavatelé figurují firmy Alstom Transport z Francie, Ferrocarril Metropolita z Barcelony a kolumbijské Metro de Medellín.  Druhým konsorciem jsou firmy z Číny a sice: China Harbor engineering Company Limited a Xi’An Metro Company Limited.
O vítězi výběrového řízení na tento projekt se rozhodlo 21. října – vítězem se stalo konsorcium čínských firem. V dubnu příštího roku začne výstavba první linky nadzemní dráhy metra, která bude spuštěna do provozu v roce 2025. První linka bude měřit 23,9 kilometrů a povede ze západu metropole na 72. ulici. Očekává se, že během dne přepraví okolo 1 050 000 lidí.
Nabídková hodnota tohoto projektu je přibližně 13,8 miliard pesos což zahrnuje výstavbu viaduktu, jednotlivých stanic, okolní práce, nákup vlaků a provoz po dobu 20 let. Zbytek investice, která se odhaduje na 2,4 miliardy na nákup pozemků a převod sítí veřejných služeb. Financována bude městěm prostřednictvím společnosti Empresa Metro.

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade v Bogotě.
Zdroj: Portafolio.co

• Teritorium: Kolumbie

Doporučujeme