Kolumbie se soustředí na transformaci a zlepšení produkce kakaa

Projekt modernizace produkce kakaa zahrnuje proces od zasetí po uvedení na trh.

Některé země, včetně zemí EU, přijaly nové normy ohledně čokolády a kakaových výrobků. Výrobci kvůli těmto normám musí zlepšit kvalitu produktů a přizpůsobit se změnám. Produkce kakaa probíhá ve 27 z 32 regionů Kolumbie. Podle Fedecacao (Národní federace producentů kakaa – Federación Nacional de Cacaoteros) vzrostla produkce kakaa v první polovině roku o 11 % v porovnání s rokem 2018, konkrétně bylo vyprodukováno 32 159 tun kakaa.
Modernizační plán ministerstva zemědělství zahrnuje 11 dalších zemědělských produktů, jako jsou rýže, brambory, bavlna, dobytek, ryby, avokádo, mléko, cukrová třtina a další. Podle dat ProColombia se kakao nejvíce produkuje v oblasti Santander, s 38,9 % z celkové produkce. Za rok 2018 se nejvíce kakaa exportovalo do Mexika, konkrétně 28 %, 18 % do Malajsie, 8,4 % do USA a 8,1 % do Kanady a Španělska. Aktuálně v zemi působí 24 094 producentů kakaa.

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade v Bogotě.
Zdroj: Portafolio.co

Pravidelné novinky e-mailem