Zdroj: CzechTrade

Kolumbijský Medellín pořádal Fire Expo Latam 2023

Od 19. do 21. září 2023 se Medellín stal centrem požární ochrany v celém regionu. Hostil historicky první ročník výstavy věnované požárním záchranným složkám.

Kolumbijská kancelář CzechTrade navštívila první Fire Expo Latam, událost, která se profiluje jako největší výstava v oblasti požární ochrany v Latinské Americe. Veletrh dokázal propojit technologie, akademické prostředí a praxi a představit produkty, služby a operační postupy zajišťující bezpečnost a záchranu životů a majetku v případě požáru.

Ilustrační fotografie

Fire Expo Latam je rozděleno do osmi segmentů obchodu v oblasti požární ochrany, zahrnující výrobce, distributory, instalatéry, konzultanty, pojišťovny, laboratoře, certifikační úřady, organizace pro řízení rizik, obchodní grémia a firmy poskytující přidružené služby.

Podle slov Huga Torrese, výkonného ředitele Národní asociace požární ochrany v Kolumbii (ANRACI), překonal letošní ročník veškerá očekávání a oznámil také plány na pořádání dalšího Fire Expo v roce 2024. Veletrhu a navazujících akcí se zúčastnilo 130 národních a mezinárodních společností a přilákalo více než 4500 návštěvníků a 1800 potenciálních zákazníků.

Mezi místními návštěvníky bylo zastoupeno všech 32 departmentů Kolumbie, což podle ředitele Správního oddělení pro řízení rizik v Antioquii Jaimeho Goméze potvrzuje zájem o požární ochranu a prevenci před požáry napříč celou zemí. Na Fire Expu se také sešla široká škála odborníků, profesionálů a společností, mezi nimiž vyniká Národní jednotka pro řízení rizik katastrof (UNGRD), Správní oddělení pro řízení rizik v Antioquii (DAGRAN) a Správní oddělení pro řízení rizik a katastrof (DAGRD).

ExportMag.cz: Kostarika vstoupila mezi nejvyspělejší země. Nesrazil ji ani obří útok ruských hackerů

Díky dlouhodobě nadstandardním vztahům s místním hasičským prostředím měl tým zahraniční kanceláře CzechTrade možnost být jako zástupci jediné evropské země součástí kongresu, kde společně s místním zastupitelským úřadem představili historii, tradici a přednosti fungování českého hasičství a záchranářství. Kolumbijští vystavovatelé a samotní hasiči projevili zájem o české technologie a know-how.

Kancelář CzechTrade Kolumbie by se ráda příští výstavy Fire Expo Latam zúčastnila společně s českými firmami působícími v oblasti požární ochrany. Inovativní řešení mohou posunout požární ochranu Kolumbie na vyšší úroveň.

Zpracoval tým zahraniční kanceláře CzechTrade Kolumbie.

• Teritorium: Amerika | Kolumbie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Bezpečnost

Doporučujeme