Korejská vláda bude chránit vývoz

Jihokorejská vláda plánuje zvýšit částku věnovanou na finanční podporu exportu, a to na 235 bilionů wonů (208,8 miliardy dolarů). Vývozy totiž třetí měsíc v řadě klesají a ve srovnání se stejným obdobím roku 2018 spadly o 11,1 procenta na 39,56 miliardy dolarů. To vyvolává poplach v ekonomice, kde domácí poptávka zůstává velmi apatická.



„Vláda bude celkově posilovat obchodní financování, aby podpořila vývozy,“ řekl místopředseda vlády a ministr financí Hong Nam-ki. Dodal, že vláda musí bránit vývozy tváří v tvář nejistotám a výzvám v obchodním prostředí kvůli pokračujícímu obchodnímu konfliktu mezi USA a Čínou a zpomalování světové ekonomiky.

Za účelem diverzifikace exportních položek a trhů vláda pomáhá malým a středně velkým vývozcům rozvíjet strategické položky a projekty, které mohou být zajímavé pro zahraniční spotřebitele. Vláda otevírá nové centrum v uzbekistánském Taškentu, aby podpořila korejské firmy v získávání zakázek, především stavebních, ve střední Asii. Zároveň byla zřízena kancelář v rámci Korea Trade-Investment Promotion Agency (KOTRA), která pomáhá společnostem vstupovat na zahraniční trhy.

Převzato z časopisu Export a podnikání, přílohy týdeníku Euro a měsíčníku Profit, vycházející ve spolupráci s agenturou CzechTrade a Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Autor článku: Martin Jírovec, Soul.
Rubrika časopisu na euro.cz

• Teritorium: Asie | Korejská republika | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme