Koronavirová krize zvýšila v Belgii poptávku po jízdních kolech

V důsledku koronavirové krize se v Belgii enormně zvýšila poptávka po bicyklech a elektrokolech. Pro české výrobce kol, elektrických kol či jejich komponentů to může být zajímavá příležitost.

Po zavedení některých koronavirových opatření belgickou federální vládou, především povinnosti nošení roušek ve veřejné dopravě, a zároveň kvůli většímu pocitu bezpečí se mnoho obyvatel Belgie rozhodlo zvolit alternativu pro dopravu do práce či školy – jízdní kolo. Také veškerá cestovní omezení nutí Belgičany volit jiné formy trávení volného času, kterými je například právě jízda na kole do přírody.

Zvýšená poptávka po bicyklech způsobuje v posledních měsících dlouhé čekací doby. Belgičtí výrobci stěží dokážou držet krok se současnou vysokou poptávkou, což je také vidět v poloprázdných obchodech.

Pro české výrobce to může být zajímavá příležitost. V současné době jsou v Belgii zveřejňovány ekonomické výzvy týkající se dodávek jízdních kol, elektrokol či jejich komponentů, které lze sledovat na portálu Belgium Tenders či na portálu Evropské unie Tenders Electronic Daily.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Bruselu (Belgie). Autorky: Tamara Katuščák, ekonomická diplomatka, Jana Gyűreová, ekonomická specialistka.

• Teritorium: Belgie

Doporučujeme