Kyberbezpečnost jako hlavní téma dialogu mezi singapurskými a českými firmami a akademiky

Ve dnech 18.–21. října 2022 probíhal projekt ekonomické diplomacie (PROPED), který si vzal jako hlavní téma kyberbezpečnost, kde má Česko Singapuru, který je regionálním i světovým lídrem v této oblasti, co nabídnout.

Firmy PROZETA a COMPELSON spolu s Vysokým učením technickým v Brně, Českým vysokým učením technickým v Praze, Masarykovou univerzitou v Brně a Cyber Security Innovation Hub se prezentovaly singapurským partnerům v rámci komerčně-odborné akce GovWare 2022 i bilaterálních aktivit.

Ilustrační fotografie

GovWare 2022 je největší asijská akce zaměřená na kyberbezpečnost jakožto součást Singapurského mezinárodního kybernetického týdne (Singapore International Cyber Week). Ukazuje aktuální a budoucí vývoj nejmodernějších řešení kybernetické bezpečnosti s cílem posílit obranu jednotlivých společnost, řešit reálné kybernetické hrozby a identifikovat významné obchodní a další příležitosti. Proto inovativní české subjekty nemohly na této akci chybět.

České velvyslanectví v Singapuru ve spolupráci se zahraniční kanceláří CzechTrade uspořádalo několik aktivit, jejichž těžištěm bylo navazování kontaktů mezi českými a singapurskými subjekty, zejména na networkingu zahájeném náměstkem ministra zahraničí Martinem Dvořákem. Zde firmy a akademici mohli nejen ochutnat české pivo Pilsner Urquell, ale i zavést diskuzi na téma společných projektů či komerčních příležitostí.

Firma Altron dodává na Blízký východ odolné cloudové kontejnery

Firmy a akademici se mohli prezentovat nejen na výstavní ploše GovWare 2022, ale i v rámci odborných konferencí a akademici mohli navštívit mezinárodně-politickou akci Singapore International Cyber Week, kde se české předsednictví a evropský projekt ESIWA prezentovalo samostatnou akcí spolupořádanou se Cyber Security Agency of Singapore na téma odpovědnosti států v kyberprostoru.

Akademici v rámci PROPED navštívili kyberbezpečnostní výzkumná centra National University of Singapore a Nanyang Technological University, které patří mezi špičky světových univerzitních žebříčků, a Singapore University of Technology and Design. Firmy měly separátní jednání s významnými systémovými integrátory ST Engineering (Cybersecurity Services), Singtel a dále společnostmi jako Simba, PCS Security, Ensign InfoSecurity, M.Tech, Lenovo a další.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Singapuru (Singapuru).

• Teritorium: Asie | Singapur | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme