Lázeňský a léčebný turismus v České republice tématem workshopu v Almaty

Dne 5. února 2020 se v Almaty uskutečnily prezentace a B2B jednání českých lázní, spa hotelů a klinik s kazachstánskými partnery a tour operátory.

Akce byla organizována agenturou Spa Medical Travel ve spolupráci s destinační agenturou Karlovarského kraje „Živý kraj“ a agenturou pro podporu cestovního ruchu CzechTourism. Záštitu akci udělil hejtman Karlovarského kraje a zúčastnilo se jí několik desítek kazachstánských partnerů z oblasti lázeňství a léčebného turismu.

První mezinárodní workshop ALL ABOUT HEALTH v Almaty zahájil český velvyslanec Rudolf Hykl. Ve svém proslovu zmínil oblíbenost českých lázní, zejména Karlových Varů, rostoucí trend cestování Kazachstánců do ČR podpořený přímou leteckou linkou z Nur-Sultanu do Prahy a zjednodušení systému nabírání žádostí o víza.

V rámci prvního bloku se představily firmy z oboru cestovního ruchu, především lázeňské komplexy, z České republiky, Švýcarska, Německa, Španělska atd. Nejpočetnější skupinu tvořilo 7 firem z ČR, které představovaly nejznámější české lázně jako Karlovy Vary a Mariánské lázně. Akce pokračovala B2B jednáními a neformální večerní diskuzí.

Zájem o cestování do České republiky v posledních letech razantně roste. V minulém roce Velvyslanectví ČR v Nur-Sultanu vydalo přes 20 tisíc krátkodobých schengenských víz. ČR je Kazachstánci oblíbená nejen jako lázeňská a turistická destinace, též jako země vhodná pro investice do nemovitostí a žádané vzdělávací centrum kazachstánských vysokoškolských studentů.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Nur-Sultanu (Kazachstán). Autorka: Olga Kalinová.

• Teritorium: Kazachstán
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Cestovní ruch, volný čas

Doporučujeme