LinkedIn zveřejnil seznam 25 nejperspektivnějších australských startupů

LinkedIn zveřejnila seznam 25 nových australských startupů, které mají velký potenciál do budoucnosti.

Profesní sociální síť LinkedIn sestavuje seznam potenciálních a nově založených podniků každý rok, přičemž každá společnost musí disponovat týmem o nejméně 50 zaměstnancích, být založena před maximálně 7 lety a mít za poslední rok minimálně 15% přírůstek zaměstnanců.

Portál se tak snaží odrážet současnou situaci ve sféře obchodu a podnikání, kdy se na australském trhu stále objevují nové a zajímavé podniky a rychle rostou nová průmyslová odvětví. Australská scéna se neustále rozvíjí a konkurenční složení je velmi různorodé. Níže zmíněné startupy rovněž nabízejí skvělé pracovní příležitosti pro profesionály, kteří chtějí pracovat na rozvoji své kariéry. Impozantním faktem zůstává, že v seznamu dominují finančně a technologicky zaměřené společnosti, přičemž se v první pětce umístily tři bankovní sppolečnosti.

První místo v žebříčku obsazuje Judo, digitální banka specializující se na obchodní úvěry. Druhé místo zaujímá podnik s digitálními návrhářskými nástroji Canva, který již etabloval a pyšní se milionovým obratem. Následuje Volt Bank, první digitální banka, která získala úplnou bankovní licenci v Austrálii. Na čtvrté pozici se nachází softwarová společnost Mantel Group, která pracuje v oblasti umělé inteligence a cloudové technologie a první pětici uzavírá Xinja, nový concept nezávislé a digitální banky.

Zdroj: Business Insider
Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře agentury CzechTrade Sydney.

• Teritorium: Austrálie

Doporučujeme