Litva spustila novou podporu pro inovativní startupy

Litva je odhodlaná stát se regionálním lídrem v oblastech umělé inteligence, blockchainu a robotiky. Svědčí o tom i nový státní program pro inovativní startupy.

Ministerstvo hospodářství a inovací Litevské republiky zveřejnilo výzvu pro začínající podnikatelské subjekty v regionu Vilniusu, jejíž podstatou je podpora rozvoje odvětví umělé inteligence, technologie blockchainu a automatizace robotických procesů.

Ilustrační fotografie

O příspěvek z alokovaných 15 mil. eur mohou mikropodniky a malé a střední podniky v regionu litevského hlavního města žádat do 30. září 2023, přičemž maximální výše příspěvku na jeden projekt je stanovena na 102 000 eur.

Čeští podnikatelé zvažující expanzi svého technologicky zaměřeného portfolia do regionu Vilniusu tak mají jedinečnou příležitost získat místní státní podporu. Základní informace o nové státní podpoře začínajících podnikatelských subjektů je na stránkách Nové Generace EU, případně se lze obrátit na obchodně-ekonomický úsek Velvyslanectví České republiky ve Vilniusu (Kristina Karvelyte, e-mail: kristina_karvelyte@mzv.cz, mobil: +370 655 68 386).

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky ve Vilniusu (Litva). Autor: Tomáš Vostrý, ekonomický diplomat.

• Teritorium: Evropa | Litva | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme