Lucembursko chystá kampus pro biotechnologie a zdravotnictví

Lucembursko v roce 2024 začne se stavbou nového kampusu HE:AL (Health And Life science Innovation), jehož ambicí je vytvořit integrovanou platformu pro biotechnologie a zdravotnictví.

Kampus by se měl stát mostem mezi výzkumem, inovacemi a průmyslovým sektorem. Zaměří se především na společnosti působící v oblasti zdravotnických prostředků, diagnostiky in vitro a nástrojů a služeb digitálního zdraví.

Ilustrační fotografie

Otevřen bude také pro výzkumné, vývojové, inovační a výrobní činnosti, jakož i pro poradenství a služby v oblasti zdravotnických technologií. Bude vybudován v místě, kde již sídlí obdobné instituce, jako jsou House of BioHealth, Lucemburská univerzita, výzkumné organizace, startupy a také Sudspidol, budoucí významné nemocniční centrum obsluhující jih Lucemburska.

ExportMag.cz: Exportní aliance? Staví vzorové chytré město, šíří slávu českého piva

Centrum nabídne infrastrukturu společnostem a firmám z oblasti zdravotnických technologií, které se chtějí zapojit do této oblasti a přispět tak k rozvoji klíčových technologií pro personalizovanou medicínu, která je založena na využívání zdravotnických dat za pomoci umělé inteligence. Kampus dále přispěje k rozvoji odvětví zdravotnických věd a technologií v Lucembursku, které v posledních letech zaznamenalo velký růst.

Kampus bude takzvaně „fygitální“, bude kombinovat fyzickou infrastrukturu s digitálními prvky s cílem podpořit vytváření sítí a přístup obyvatel k novým službám na místní i mezinárodní úrovni Lucembursko tímto projektem naplňuje další krok k myšlence vytvořit na jihu země „Health Valley“.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Lucemburku (Lucembursko). Autorka: Barbora Pláničková, ekonomická diplomatka.

• Teritorium: Evropa | Lucembursko | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Biotechnologie | Zdravotnická technika

Doporučujeme