Maďarský startup se prodal za 4,3 miliardy dolarů

LogMeIn, jeden ze tří nejznámějších maďarských techstartupů z roku 2010 si odkoupili za 4,3 miliardy amerických dolarů dva američtí investoři Francisco Partners a Evergreen Coast.

LogMeIn, maďarská úspěšná společnost kótovaná na Nasdaq, získávají američtí investoři, jedna z dceřiných společností Eliott Management, Evergreen Coast a Francisco Partners, za přibližně 4,3 miliardy dolarů za 86,05 USD za akcii. To představuje prémii asi 25 procent za poslední obchodní den 18. září, kdy se v médiích objevila první spekulace o transakci.

Společnost vyvíjí software pro správu sítě a komunikační řešení. Jedním z jejich prvních úspěšných vývojů byl virtuální privátní síťový software, který umožňuje počítačům propojit se navzájem podobným způsobem jako místní síť.

Představenstvo společnosti přijalo nabídku na převzetí a doporučilo akcionářům hlasovat ve prospěch transakce. Podle dohody má však LogMeIn 45 dní na to, aby si naslouchal a jednal s ostatními zákazníky. Společnost byla založena v roce 2003 Mártonem Ankou, akcie společnosti se na Nasdaq obchodují od roku 2009 s emisí akcií 16 USD.

Zdroj: www.portfolio.hu
Zpracoval kolektiv pracovníků kanceláře CzechTrade Budapest.

• Teritorium: Maďarsko

Doporučujeme