Mentoringový program pro mladé inovativní firmy Scale-up your business pokračuje v TC AV ČR i v roce 2021

Program „Scale-up your business“, který Technologické centrum AV ČR pořádá již čtvrtým rokem, reaguje na výzvy, kterým čelí zakladatelé firem, zejména v počátečních fázích rozvoje.

Je všeobecně známo, že zejména v počátečních fázích podnikání či inovačního cyklu, kdy firma vyvíjí nový produkt, nebo již existující produkt modifikuje pro zcela nové využití, vzniká celá řada otázek spojených s designem produktu, se strategií jeho komercializace, s definicí vhodných zahraničních trhů a se smysluplným byznys modelem.

Jedná se o kritickou fázi rozvoje firem, protože jen malé části z nich se podaří touto fází projít bez zásadních problémů. A přitom až teprve, pokud firma dokáže tuto kritickou fázi ustát a přerůst do úspěšného Scale-upu, může se naplno projevit její ekonomický i společenský přínos. Vedení firem v tomto období řeší, jak firmu transformovat, správně nasměrovat její expanzi na nové trhy a jak růst financovat.

I letos na firmy čekají inspirativní semináře (či spíše online webináře) s koučem Pavlem Křepelkou, v rámci kterých se budou účastníci věnovat Rockefellerovým návykům. Ty jsou osvědčeným a praxí prověřeným nástrojem úspěšných podnikatelů i v turbulentních dobách podobných té, kterou nyní všichni prožíváme v podobě koronavirové pandemie. Navíc jsou poprvé k dispozici také ve zbrusu novém českém překladu byznysové klasiky Verneho Harnishe pod názvem „Scaling Up anebo Jak to jen pár firem zvládne a proč ostatní ne…“

Vybrané firmy se opět budou mít možnost představit před panelem expertů, kde se jim budou věnovat zkušení podnikatelé, investoři, business andělé i odborníci z různých oborů.

Hlavním benefitem, který program firmám přináší, je příležitost lépe promyslet své strategie pro expanzi, business plány i strategii financování rozvoje. Díky nezávislému pohledu expertního panelu a mentorské práci týmu TC AV ČR firmy nasbírají cenné podněty pro vylepšení či přepracování svých business plánů a prezentací pro investory, seznámí se s dostupnými možnostmi financování a získají kontakty a znalosti, nejen ze série seminářů, účasti na prezentačních dnech či individuálního mentoringu, ale také díky sdílení zkušeností mezi jednotlivými účastníky programu.

Harmonogram projektu na webu EEN.

Jste mladá technologicky zaměřená inovativní firma, která je již pár let na trhu a má nakročeno vyrůst v mezinárodním měřítku? Hledáte zdroje, kontakty a informace, které pomohou váš růst nastartovat? Zvažujete vstup investora do firmy, ale chybí vám potřebné zkušenosti, jak na to? Máte zájem o účast? Kontakt: Ing. Silvia Jirásková: e-mail: jiraskova@tc.cz.
Web: Enterprise Europe Network

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme